Patite od gljivičnih upala? Evo što vam je činiti!

Ako ste već imali ili imate gljivice, znate da se s tom tegobom zaista teško boriti. Rješenja su dugotrajne terapije koje obuhvaćaju tretman fungicidima izvana, i 6-mjesečnu dijetu. Jeste li se ikada zapitali zašto baš vi imate česte gljivične upale?

Čak 70% ljudi pati od ovih simptoma misleći kako su oni normalna posljedica stresnog i užurbanog načina života. Takvo uvjerenje je srž problema koje vam nanosi više štete nego koristi – ti simptomi su toliko poznati i česti, da počinjemo vjerovati da su normalni i bezopasni, ali NISU!

Kandidoza nije spolno prenosiva bolest!

Candida je kvaščeva gljivica koja je normalno prisutna na koži i probavnom traktu svakog organizma. Kada se količina naših korisnih mikroorganizama smanji, candida se prekomjerno razmnožava i tada nastaju brojni problemi.

Mnogi candidu zamjenjuju s klamidijom, koja je najčešća spolno prenosiva infekcija. Za razliku od klamidije, candida je prisutna u svakom zdravom tijelu, i probleme prouzrokuje kada se prekomjerno razmnožava. Do njezina razmnožavanja i popratne simptomatologije dolazi u trenutku narušavanja ravnoteže imunološkog sustava ili zbog poremećaja na lokalnoj razini, pa kažemo da je Candida uvjetno patogeni mikroorganizam.

Kandidoza nije spolno prenosiva bolest, ali ipak kod oko 15% muškaraca nakon spolnog odnosa sa ženom koja ima razvijenu infekciju mogu se pojaviti simptomi kao što su peckanje, svrbež i osip spolovila.

Simptomi po kojoj je možete prepoznati su:

• česte gljivične upale
• vaginalne upale i bijeli iscjedak
• konstantan umor, nedostatak energije
• glavobolja
• nesanica
• neutaživa želja za slatkom ili kiselom hranom, čak alkoholom
• nemogućnost gubitka kilograma, unatoč tome što ste na dijeti

Čest bijeli vaginalni iscjedak?

Često imate gust i sirast iscjedak, možda popraćen svrbežom i iritacijama? Zbog tih se razloga često osjećate loše i koristite dnevnu zaštitu donjeg rublja duže nego što je potrebno?

Takve tegobe mogu prouzročiti mnoge neugodnosti u vašoj svakodnevnici i u vama se otvaraju mnoga pitanja na koje ne poznajete odgovor. Uz sve to možda osjećate i peckanje, posebno tijekom spolnog odnosa ili prilikom mokrenja. Što vam je činiti?

Postoji prirodno rješenje!

Kandidoza se primarno liječi cjelovitom promjenom prehrambenog režima. S vašeg jelovnika potrebno je ukloniti sve namirnice koje hrane ovu gljivicu, a to su u glavnom šećeri. Ovakva dijeta treba trajati najmanje 6 mjeseci tj. postati trajna ako ste skloni gljivičnim infekcijama i imate narušen organizam.

Umjesto mukotrpne 6-mjesečne dijete možete se poslužiti 100% prirodnim dodatacima prehrani koji sadrže tvari koje utječu na uklanjanje ove prekomjerno razrasle gljivice. Za razliku od jakih lijekova, ovi suplementi uz uklanjanje same gljivice iz vašeg tijela brinu i za naseljavanje zdrave crijevne flore.

Instagram: eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta