Navike koje treba da usvojite kako bi se uspješno riješili pubertetskih bubuljica

Period sazrijevanja i prelaska iz dječijeg doba u mladalačko pun je izazova. Pubertet sa sobom donosi velike promjene kako psihičke tako i fizičke. Probuđeni hormoni i veliki broj promjena stvaraju pregršt novih izazova sa kojima se mladi suočavaju i koje rješavaju.

Najočigledniji je svakako pojava bubuljica koje, osim što donose vidljive promjene najčešće na licu, znaju biti i bolne. One nastaju usljed pojačanog lučenja masnoća i znojenja, a koža u ovom periodu postaje pogodna za razvoj bakterija i nečistoća. Veoma je bitno pravilno održavati ličnu higijenu, a u tome tinejdžerima dodatno mogu pomoći i odgovarajući preparati za pubertetske bubuljice.

Navike koje treba da usvojite kako bi se uspješno riješili pubertetskih bubuljica

Na našem tržištu danas postoji veliki broj brendova koji pružaju kozmetičke preparate, i svaki od njih se trudi da pomogne u trajnom rješavanju pomenutog problema.

Preparati za pubertetske bubuljice

Posjetom sajtova poznatih brendova sigurno ćete naći razne kategorije, među koje se svrstavaju preparati za pubertetske bubuljice i čišćenje lica, koji se koriste u svakodnevnoj njezi. U preparate za čišćenje ubrajamo micelarne vode, gelove za čišćenje lica i pilinge, a proizvode za njegu čine raznovrsne kreme i maske.

  • Micelarna voda ima dvojaku namjenu. Pogodna je za skidanje šminke i za održavanje čistoće kože. Blagog je sastava pa se može koristiti i nekoliko puta u toku dana zavisno od ličnih potreba. Ne isušuje kožu što je jako bitno da naglasimo, a ph vrijednost održava na optimalnom nivou. Dovoljno je samo blago preći preko površine lica bez jakog pritiska i nečistoće će biti uklonjene.
  • Gel za čišćenje lica prodire dublje u pore u odnosu na micelarnu vodu pa je samim tim čišćenje temeljnije. Nanosi se na suho lice, utrljava kružnim pokretima uz blago masiranje kože. Na kraju se ispira mlakom vodom nakon čega se lice suši čistim mekanim peškirom.
  • Kreme se nanose poslije temeljnog čišćenja lica. Pomažu u hidrataciji kože i pružaju joj zaštitu. Kada birate kremu koju ćete kupiti prvo važno je da znate da postoje kreme za noćnu i za dnevnu njegu, a druga bitna stvar na koju treba obratiti pažnju jeste da postoje kreme za suhu kožu, masnu i kombinovanu. Jako je bitno izabarati onu, koja odgovara vašem tipu kože.

Preparati za bubuljice

Raspitajte se za brend koji pruža najbolje preparate za uklanjanje bubuljica. Konsultujte se sa svojim prijateljima, drugaricama i saznajte koji je njima pomagao i koji je najtraženiji na našem tržištu. Povjerenje kupaca uvijek zadobije ona marka, čiji su proizvodi kvalitetni, dermatološki testirani i koji postoje na tržištu dugi niz godina. Kada otkrijete koji je najbolji brend za vas, pronađite u okviru njega posebnu liniju proizvoda, koja je prilagođena tinejdžerskom uzrastu i osetljivoj koži, jer ti proizvodi uglavnom deluju tako što umanjuju lučenje sebuma koji je glavni uzročnik nastanka bubuljica i akni. Njegu lica potrebno je otpočeti čišćenjem uz kvalitetan gel, koji čisti pore i ublažava nepravilnosti kože lica. Pronađite onaj koji je ph neutralan i ne isušuje kožu. Kada je lice čisto na njega treba nanijeti neku od krema, koja umanjuje crvenilo izazvano upalom i uklanja fleke na licu. Postoji i tonirana krema, koja se može koristiti umjesto pudera, jer odlično prekriva i uporedo spriječava da dođe do novih nepravilnosti.

Na tržištu postoji veliki broj preparata raznih brendova, stoga bi bilo najbolje da se posavjetujete sa stručnim licem u vezi odabira proizvoda. Svačiji tip kože je različit, te je svakom od nas potrebna posebna njega lica uz adekvatne preparate.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta