Ljekarka tvrdi: Mješavina ova tri sastojka sprječava rak

Carolyn Anderson je očni hirurg koja je napisala jedan od bestsellera sa Brianom Tracyjem “Pushing to the Front”. U knjizi Anderson govori kako da povećate svoju energiju koja će vas odvesti do vitalnosti i sreće. Piše blog za Huffington Post, a nedavno je objavila tekst u kojem tvrdi da je otkrila recept koji sprečava rak.

Ljekarka tvrdi: Mješavina ova tri sastojka sprječava rak

Recept se bazira na indijskoj tradiciji staroj dvije hiljade godina, a potvrđen je i istraživanjima zapadnjačke medicine.

Anderson tako kaže da svakodnevno koristite kombinaciju kurkume, maslinovog ulja i crnog bibera i da ćete rizik od karcinoma svesti na minimum.

Kurkuma je važna po svojim protuupalnim svojstvima a dokazano je da spriječava mnoge tipove karcinoma, kao što su rak debelog crijeva, prostate, mozga i dojki.

Provedeni su eksperimenti na miševima koji su pokazali koliko je kurkuma značajna u sprječavanju raka. No, kurkuma se teško razgrađuje u probavnom traktu, pa je stoga kombinacija s biberom i đumbirom jedna od najjačih kombinacija ikad.

Istraživanje je pokazalo kako biber povećava dejstvo kurkume za čak 200 posto, a mješavina ovih sastojaka je izuzetno efikasna u prevenciji karcinoma.

Recept je sljedeći:

Pomiješajte 1/4 čajne kašike kurkume sa pola kašike maslinovog ulja i dodajte veći prstohvat svježeg crnog bibera. Pomiješajte sastojke u šoljici, a mješavinu možete konzumirati ili takvu, ili je koristiti prelivenu po salati, supi ili je možete umiješati u različita jela. Ukoliko je dodajete u kuhana jela, trebali biste to učiniti na samom kraju.

Dr. Anderson dodaje kako bi se mješavina trebala koristiti nekoliko puta dnevno i da su svi sastojci prirodni te stoga nemaju nuspojava.

 

(NN)

Najnovije

Popularno

Više savjeta