Virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Ako ste zaljubljenik u muziku i želite dobiti malo dodatne prakse, onda za vas postoje virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online. Kupnja muzičkih instrumenata je skupa. Ova opcija može biti korisna za nekoga ko ne može sebi priuštiti kupnju pravog instrumenta a želi da se okuša u sviranju.

Virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Klavir: Recursive Arts Virtual Piano

Ova stranica je odlična za učenje muzike uopšte. Ima puno opcija koje vam pomažu u prilagođavanju instrumenta prema vašim preferencijama, poput mapiranja i prenošenja tipki i odabirom željenog zvuka iz pet opcija. Za vašu udobnost i učenje, možete uključiti i bilješke ili tipke koje se pojavljuju na virtualnim klavirskim tipkama, što olakšava reprodukciju.

Još jedna dobra funkcija  je opcija za učenje gomile dostupnih pjesama. Samo kliknite pjesme i odaberite stazu sa virtualnog ekrana u sredini klavira.

Klavir: Virtual Piano

Virtual Piano ima više opcija u pogledu zvukova i pjesama instrumenata. Samo potražite bilo koju pjesmu u gornjoj traci za pretraživanje.Možete i snimiti svoju muziku do 30 sekundi kao besplatni korisnik.

Pored karakteristika ključa, metronome i uobičajene transpone i održavanje opcija, možete priložiti MIDI tipkovnicu na njega, što je tastatura koja se koristi za reprodukciju muzike na računarima.

Gitara: Recursive Arts Online Guitar

Ova online gitara nudi tonu opcija za pružanje realističnog iskustva sa gitarom. Gitare nisu lake za kopirati  kao klavir i klavijature i s obzirom na to, ovo je odlična opcija.

Možete dodijeliti tipke tastature do deset akorda, a može dodijeliti ključeve svakom od žica. Takođe se ugrađujete u ugrađene akordne setove poput pop, jazza, bluesa i još mnogo toga.

Bas gitara: Musicca Bass Guitar

Sad kad ste svirali klavir i gitaru na mreži, možda biste željeli dodati malo basa svojoj muzici. Musicca Bass gitara je jednostavna web aplikacija koja vam to omogućuje.

Kao i drugi instrumenti na ovoj listi, možete koristiti tastaturu za reprodukciju ove bas gitare. Također možete označiti note na gitari, a može isticati i ključ u kojem želite svirati muziku.

Bubnjevi: Virtual Drumming

Virtualno bubnjanje spremno je za sviranje čim otvorite ovu stranicu. Ako niste sigurni koje tastere da pritisnete za određene zvukove, kliknite na tri crtice u lijevom uglu na vrhu i pritisnite tipke za prikaz ili izmjenu mapiranja tipki.

Ovisno o svom žanru muzike, možete prilagoditi i postavljanje bubnja za rock, metal, jazz ili nešto drugo. A ako imate određena tehnička znanja o bubnjevima, možete čak i dobro podesiti svaki zvuk po vašoj želji.

Drum mašina: drumbit

Ako ne možete stvoriti ritam sa virtualnim bubnjanjem, možda će vam ova opcija biti korisna. Nećete morati da svirate ovaj instrument sa tastaturom. Jednostavno morate slagati ritam na mapi s lijeva na desno definisanjem koji instrument treba reproducirati u koje vrijeme. Ova virtualna mašina ima puno opcija za modifikaciju zvuka.

Sintisajzer: midi.city

Sintisajzeti su prilično svestrani muzički instrumenti, a midi.City je odličan primjer toga.

U ovom ovom virtualnom instrumentu dobijate gotovo sve instrumente, uključujući set bubnjeve, čineći ga pogodnim za vaše muzičke potrebe.

Uz to, možete priložiti svoju MIDI tastaturu u ovu web aplikaciju. Jedino što nedostaje je opcija da snimite svoju muziku.

Panova frula: Virtual Pan Flute

Virtualna Panova frula nema previše opcija. To je jednostavan instrument koji možete svirati sa samo nekoliko tipki tastature. Ovaj instrument pruža vam manje digitalnog a više narodnog zvuka. Njegova jednostavnost čini ga zanimljivim instrumentom za opuštanje.

Najnovije

Popularno

Više savjeta