Uz Google AutoDraw svi mogu crtati kao profesionalci

Google je lansirao AutoDraw servis koji pokreće vještačka inteligencija. On vam omogućava da na osnovu ne tako profesionalnog crteža dobijete nešto mnogo kvalitetnije. Uz ovu aplikaciju svi mogu crtati kao profesionalci.

Uz Google AutoDraw svi mogu crtati kao profesionalci

Google već podugo radi na projektu vještačke inteligencije. Mi kao krajnji korisnici, u više navrata smo imali prilike da se upoznamo sa Google servisima koji koriste vještaku inteligenciju tj. AI.

“Prvi sastanak” sa AI nam je bio kroz Google-ovu aplikaciju za dopisivanje, Allo. Sjećate li se kada ju je Google lansirao? Najbitniji adut te aplikacije je upravo i bila vještačka inteligencija. Kasnije, Google je tog svog digitalnog asistenta koji upošljava lansirao umjesto Google Now servisa. Tačnije, Google AI je zamijenio Google Now samo na određenim uređajima koje pokreće Android 7 Noguat.

Kao što vidimo, plodovi vještačke inteligencije koju Google razvija su već počeli da sazrijevaju. Još jedan od tih plodova je i novi servis AutoDraw. On vam omogućava da svoj ne tako vješt crtež “konvertujete u zadivljiv i veoma kvalitetan crtež”. crtati kao profesionalci

Kako to uspijeva AutoDraw servisu?

Sjećate li se kada je Google lansirao mini web igru, QuickDraw, u kojoj se od vas traži da na svoj način nacrtate pojedine stvari tako da ih Google AI prepozna? Pa recimo, ako se traži da nacrtate zmiju, i dok je crtate, Google AI za svaki vaš potez govori šta vidi: liniju, crijevo, ili šta već; sve dok ne pogodi da je zmija. Pogledajte OVDJE, zanimljivo je!

Upravo su ti crteži pomogli Google AI da nauči kako ljudi crtaju određene predmete, životinje, znakove i sve što nas okružuje. To znanje koje Google AI stekao u okviru QuickDraw je iskoristio unutar AutoDraw servisa kako bi predložio kvalitetnije crteže na osnovu onih ne tako vještih koje mi napravimo. Te kvalitetnije crteži su naravno djelo ozbiljnih dizajnera koji su pomogli Google AI da napravi bazu kojom će se kasnije služiti.

Servis AutoDraw nije tu samo kako bi vi testirali mogućnosti vještačke inteligencije. AutoDraw ima fini set alatki koji svima mogu da pomognu da brzo i lako naprave određene crteže za svoju prezentaciju ili rad. AutoDraw servisu možete pristupiti klikom na ovaj LINK sa bilo kog uređaja jer se radi o web servisu, a ne aplikaciji. Pogledajte i video u kom se jasno vidi šta sve možete da uradite pomoću AutoDraw servisa.

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta