Koji su web preglednici žderači memorije i procesora

Odabir web preglednika koji neće opteretiti vaš računar ili laptop nužan je ako želite ugodno iskustvo korištenja, a u nastavku možete vidjeti koji je najbolji u ovom segmentu.
Svaki pretraživač koristi memoriju na drugačiji način, tako da administratori ne mogu zaista dobiti osjećaj za korištenje memorije preglednika jednostavnim gledanjem jedne web stranice ili čak nekoliko različitih web stranica.

Koji su web preglednici žderači memorije i procesora

Radi lakše usporedbe, ekipa stranice Make use of pokrenula je iste procese na svim svježe nadograđenim preglednicima. Video na YouTubeu, WhatsApp na računalu, video na Redditu i jedna web stranica tako su pokrenuti u svakom pregledniku, a ujedno je korišten novi profil ili način rada za goste u svakom pregledniku kako bi se eliminirala potrošnja resursa zbog proširenja i drugih procesa.

Za Windows su analizirali potrošnju resursa preglednika Edge, Opera, Firefox i Chrome kako bi se odredilo koji bi bilo najbolje koristiti.

Ovdje su podaci o potrošnji RAM-a i CPU-a za sve preglednike na uređaju s Windowsima kada se pokreće video na YouTubeu, WhatsApp Web, jedna web stranica i video na Redditu:

tportal
 

Microsoft Edge troši najmanje resursa CPU-a u usporedbi s drugim preglednicima, a Opera je procesorski najzahtjevniji preglednik u sistemu Windows. Štoviše, iako svi preglednici troše gotovo istu količinu RAM-a, potrošnja RAM-a kod Edgea i Firefoxa najmanje, a kod Opere i Chromea više varira.

Na temelju rezultata, korisnici Windowsa trebali bi se odlučiti za Edge ako žele najmanje opteretiti svoj CPU. Za nisku potrošnju memorije možete pak koristiti Firefox ili Edge. Ipak, budući da Firefox malo više opterećuje vaš CPU, najbolje je koristiti Microsoft Edge na uređaju s Windowsima.

Izvor: tportal.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta