Kako pronaći šta ste guglali prije 10 godina

Kako pronaći šta ste guglali prije 10 godina? Mnogi ljudi na društvenim mrežama postavljaju stare fotografije s početka protekle decenije kako bi pokazali koliko su napredovali u životu. Ukoliko vam je to dosadno, možete iskoristiti Googleove alate kako biste otkrili o čemu ste zaista razmišljali prije deset godina.

Kako pronaći šta ste guglali prije 10 godina

Naime, vašu detaljnu aktivnost od prije deset godina možete pregledati na Googleovoj stranici My activity (Moja aktivnost). U filteru odaberite vrijeme, odnosno godinu od koje želite pretražiti historiju vaše aktivnosti i pričekajte dok je Google učita.

Kako pronaći šta ste guglali prije 10 godina

Među rezultatima pretraživanja ćete pronaći sve što vas je zanimalo na početku decenije, od onoga što ste ukucavali u Googleov pretraživač do sadržaja koje ste tražili na YouTubeu. I bez brige, vaša prošlost je sigurna jer samo vi kao vlasnik Google računa možete vidjeti historiju svoje aktivnosti.

Podsjećamo, ukoliko vam je omogućena “Aktivnost na webu” i u aplikacijama, na vaš Google račun spremaju se vaša pretraživanja i aktivnosti s drugih Googleovih usluga kako biste dobili prilagođenije doživljaje kao što su brža pretraživanja i korisnije preporuke aplikacija i sadržaja. Ipak, u bilo kojem trenutku možete isključiti ovu opciju ili izbrisati prošle aktivnosti.

Ukoliko imate poslovni Google račuun, možda ćete morati kontaktirati vašeg administratora da biste za svoju organizaciju uključili dodatnu uslugu “Aktivnost na webu” i u aplikacijama.

Najnovije

Popularno

Više savjeta