Kako pozvati sve prijatelje da lajkaju stranicu na FB

Imate neku stranicu na Facebook-u, ili neki događaj i želite znati kako pozvati sve prijatelje sa liste jer nemate vremena ili ne želite da pojedinačno kliknete za svakog prijatelja? Ne brinite postoji rješenje i za to u vidu dodataka za Chrome i Firefox. U nastavku teksta pročitajte korake kako pozvati prijatelje u zavnosti od pretraživača.

Ako kao preglednik koristitie Google Chrome pratitite ove upute :

1Potrebno je instalirati dodatak Facebook Invite All klikom OVDJE. Instaliranje će započeti tako što kliknemo na dugme Add to Chrome. Nakon uspješnog instaliranja otvorimo naš Facebook račun i odemo na stranicu ili događaj za koji želimo poslati pozivnicu.

chromefballinvite

2Kada smo otvorili željenu stranicu, na desnoj strani imamo padajući meni u kojem je potrebno kliknuti na Invite Friends ( Pozovi prijatelje ).

fblajkanje

3Nakon toga otvorit će se lista sa svim našim prijateljima i pored njihovih imena opcija Invite ( Pozovi ). Da ne bi morali pojedinačno za svakoga kliknuti jednostavno u gornjem desnom uglu pretraživača kliknemo na ikonu štrihira i dodatak koji smo ranije instalirali će pozvati sve prijatelje sa liste. Proces može potrajati par minuta u zavisnosti od broja prijatelja na listi.

fbinviteall

Ako za preglednik koristite Mozilla Firefox postupak je sličan  kao za Chrome.

Također je potrebno instalirati dodatak Invite All klikom OVDJE. Nakon uspješnog instaliranja, u prozoru za slanje pozivnica će se pojaviti opcija Select All .Klikom na Select All dodatak Invite All će automatski poslati pozivnice svim prijateljima na listi.

firefoxfblike

fbinviteall1

 

Napomena: U meniju za slanje pozivnica možemo odabrati i područje sa FB odakle želimo da nam se izlistaju prijatelji. Ako želimo da se prikaže lista svih prijatelja potrebno je umjesto Recent Interactions odabrati opciju Search All Friends.

Najnovije

Popularno

Više savjeta