Kako povećati slova i prikaz internet preglednika

Imate problema sa vidom ili jednostavno želite znati kako povećati slova i prikaz internet preglednika koji koristite? Web preglednik, web browser ili internet browser je program koji korisniku omogućuje pregled web stranica i multimedijalnih sadržaja vezanih uz njih. Iz jednog od njih trenutno čitate ovaj tekst.

Svi internetski preglednici su i grafički programi, jer osim teksta mogu prikazivati i vizualne sadržaje.

Najpopularniji preglednici danas su:

Google Chrome – besplatan preglednik tvrtke Google
Firefox – besplatan preglednik otvorenog koda
Opera – besplatan preglednik zatvorenog koda tvrtke Opera
Internet Explorer – besplatan preglednik zatvorenog koda tvrtke Microsoft
Microsoft Edge – besplatan preglednik zatvorenog koda tvrtke Microsoft
Safari – besplatan preglednik tvrtke Apple

Kako povećati slova i prikaz internet preglednika

Svi ovi preglednici imaju opcije prilagođavanja potreba korisniku a jedna od njih je i povećanje/smanjivanje veličine slova. Objasnit ćemo jedan jednostavan i brz način na koji se osim slova poveća i kompletan prikaz stranice.

1Da povećate slova u vašem pregledniku jednostavno je potrebno da na tastaturi pronađete i pritisnete tipku CTRL.

2Nakon toga držeći tipku CTRL okrećite točkić na vašem mišu tzv SCROLL i to u smjeru naprijed za povećavanje i u smjeru unazad za smanjivanje veličine slova, odnosno zumiranja same stranice.

 

Važno je napomenuti da na ovaj način se povećava i veličina svih elemenata na stranici. Ipak ovo je najjednostavniji  i najbrži način kako da povećamo ili umanjimo prikaz stranice.

Kako povećati slova chromeTakođer u svom web preglednicu uvijek možete vidjeti koliko posto ste povećali prikaz, te ga eventualno resetovati na 100%. U većini preglednika ta je opcija vidjljiva već pored adresne trake, ali možete je naći i u Podeđavanjima (Settings).

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta