Kako poboljšati Google Chrome

Prema najnovijoj statistici iz novembra, 31.41 procenat internet pretraživanja sa desktop računara drži upravo Google Chrome pretraživač. Ukoliko ste jedan od korisnika ovog pretraživača pročitajte kako da poboljšate Chrome i na taj način osigurate sebi ugodnije i lakše surfanje.

1Važno je zaštiti se prilikom surfanja. Dobar VPN servis je na prvom mjestu najbitnijih koraka ka tome. Preporučujemo Betternet koji će vas zaštititi besplatno. Možete ga preuzeti OVDJE.

2Naišli ste na neki tekst koji biste da pročitate ali nemate vremena? Uz dodatak Instapaper možete sačuvati tekst za kasnije . Preuzmite OVDJE.

3Možete pauzirati YouTube video koji trenutno gledate kako biste pročitali nešto na web stranici. Ali, zašto biste to radili kada možete instalirati ovaj dodatak koji će video koji budete gledali smanjiti u mali prozorčić kako se on ne bi prekinuo. Dodatak Sideplayer preuzmite OVDJE.

4Ako trebate zabilježiti važne informacije odmah to možete uraditi pomoću dodatka Sidenotes. Bilješke će vam biti lako dostupne dok budete surfali internetom. Dodatak preuzmite OVDJE.

5StayFocused je ekstenzija koja blokira sve one sajtove koji vam oduzimaju vrijeme. Preuzmite je OVDJE.

6Postoji i ekstenzija koja čuva sve vaše lozinke na sigurnom a zove se 1Password. Može kreirati dobre dugačke lozinke umjesto vas kako ne biste jednu istu koristili na svim sajtovima. Ovaj dodatak možete preuzeti OVDJE.

7Infinity New Tab je ekstenzija koja donosi neki novi način pregleda tabova. Instalirajte i pogledajte kako to izgleda. Možete je preuzeti OVDJE.

8Postoji i dodatak koji će vam pomoći da nučite strane jezike. Instalirate ga, izaberete jezik, podesite koliko dobro znate odabrani jezik, i dodatak će nasumično mijenjati neke riječi na stranicama koje pretražujete. Ekstenziju Language Immersion možete preuzeti OVDJE.

Najnovije

Popularno

Više savjeta