Kako Mark Zuckerberg bira ko će u uredu sjediti pokraj njega

Tokom podnošenja izvještaja o planovima za budućnost, u koje ulazi razvoj umjetne inteligencije, virtualne stvarnosti i dronova – jedan od zaposlenih je ponudio zanimljiv uvid u ljudsku stranu priče najveće društvene mreže, Facebooka. Naime, on je otkrio kako Mark Zuckerberg odlučuje tko će sjediti pokraj njega. Prema svemu sudeći, Zuckerberg u blizini svog stola voli imati timove zadužene za nove inicijative ili područja koja su i njemu osobno zanimljiva.

Kako Mark Zuckerberg bira ko će u uredu sjediti pokraj njega

Yann LeCun, prvi čovjek AI istraživanja u Facebooku, rekao je da Zuckerberg mijenja raspored sjedenja ovisno o temi koja ga u određenom trenutku zanima. Kada ga je zanimao razvoj umjetne inteligencije, urede je prerasporedio tako što je u njegovom direktnom “susjedstvu” bio tim koji je radio upravo na razvoju te tehnologije.

Od prije je dobro poznat slučaj da je, kada je u tijeku bila priprema za lansiranje Timelinea 2011. godine, zahtijevao da suosnivač Instagrama Kevin Systrom i drugi ključni dizajneri sjede u njegovoj neposrednoj blizini, što se dobro uklapa i u ovu priču.

Pročitajte više o temi FACEBOOK

Izvor: Business Insider

Najnovije

Popularno

Više savjeta