Kako izbrisati profil s društvenih mreža i sačuvati podatke

U današnje vrijeme se život teško može zamisliti bez društvenih mreža. Ipak ako vam Facebook, Instagram, Snapchat i ostali online servisi oduzimaju previše vremena postoje načini kako izbrisati profil ali sačuvati podatke s istog.

Kako izbrisati profil s društvenih mreža i sačuvati podatke

Facebook

Za deaktivaciju računa pratite sljedeće korake: Idite na Settings > Security> Edit > Deactivate your account, a zatim kliknite na link koji će se pojaviti.

Deaktivacija računa neće u potpunosti obrisati vaš račun, samo ćete nestati dok se ponovno ne odlučite vratiti. Za potpuno brisanje računa bez mogućnosti vraćanja trebate kliknuti OVDJE. Facebook će vam dati period od 90 dana sa se predomislite.

Advertisements


Ako ipak prije brisanja želite sačuvati sve ili neke od vaših podataka s Facebook profila idite na Settings > General > Download a copy of your Facebook data

Google

Brisanje Google profila je poprilično jednostavno. Ulogirajte se na vaš račun OVDJE   i samo kliknite na “Delete your account or services”. Google će vam ponuditi listu svih servisa koje koristite te ćete jednostavno označiti one koje želite ukloniti, a usput će vam ponuditi i link da sačuvate sve vaše podatke.

Podatke također možete i ručno sačuvati preko Main account page > Personal info & privacy > Download your data > Create archive.

Instagram

Za deaktivaciju Instagram profila morate kliknuti OVDJE. Dobit ćete opciju da potpuno izbrišete svoj profil ili da ga samo deaktivirate do daljnjega. Stranica će od vas zatražiti objašnjenje ili razlog deaktivacije, nakon toga unosite svoju lozinku i sav posao je gotov.

Za sačuvati svoje podatke s Instagrama ne postoji službena opcija, ali postoje servisi kao što je Instaport da vam pomognu s tim.

Snapchat

Snapchat također ne nudi opciju deaktivacije računa preko aplikacije, već morate preko kliknuti OVDJE, ulogirati se, zatim kliknuti “Delete my account”. Snapchat vam nudi  rok od 30 dana da se predomislite prije kompletnog brisanja.

Twitter

Twitter najednostavniji kada je u pitanju brisanje profila. Prvo preuzmete svoje podatke tako što odete na Settings > Account > Request your archive.

Za deaktivaciju profila je potrebno kliknuti “Deactivate my account i potvrditi izbor. Imat ćete rok od 30 dana da se ponovo ulogirate i zaustavite proces kompletnog brisanja računa.