Aplikacije za postavljanje roditeljskog nadzora

Aplikacije za roditeljsku kontrolu na Androidu ili iOS-u mogu vam pružiti bolji uvid u način na koji vaša djeca provode vrijeme na internetu koristeći tablete i smartfone. Mnoge aplikacije također nude opcije za Windows i Mac kako bi vam pružile sveobuhvatniju roditeljsku kontrolu.

Bez obzira na to imate li malu djecu ili tinejdžere, praćenje njihovog ponašanja na internetu teško je bez pravih alata. Koriste li Snapchat? WhatsApp? TikTok? Znate li o kakvim se aplikacijama radi?

Možda ste zapazili da vaše dijete skriva ekran čim ušećete u sobu? U tom slučaju vjerojatno skriva nešto – što je jako dobar razlog za skorašnje uvođenje softvera za roditeljsku kontrolu.

Najbolje aplikacije za roditelje na Androidu i iOS-u također mogu otkriti lokaciju vašeg djeteta i provjeriti nalazi li se u školi. One također mogu provjeriti s kime djeca razgovaraju na internetu te ograničiti vrijeme tijekom kojeg im je dostupan internet, a usput blokirati neželjene stranice. Neke od njih mogu pratiti pozive i SMS-ove, premda su Google i Apple takvo što otežali u zadnje vrijeme.

Aplikacije za postavljanje roditeljskog nadzora

Ove aplikacije najbolje rade kao dio sveobuhvatnih mjera u kojima učite djecu kako da se ponašaju na internetu i u stvarnom svijetu. Kao dio strategije biste trebali razgovarati s njima o tome što raditi na internetu i kako reagirati u neugodnim situacijama. Također ćete ih morati saslušati ako se požale da je vaš pristup prestrog te im jasno dati do znanja da ste na njihov uređaj instalirali softver koji prati njihove internetske aktivnosti.

Net Nanny

Net Nanny je po mnogima jedna od najboljih roditeljskih aplikacija na internetu. Riječ je o softveru s modernim i intuitivnim dizajnom, kao i izvrsnom tehnologijom internetskog filtriranja koja analizira stranice, umjesto da ih slijepo blokira – dozvolivši roditeljima da sami donesu odluku o tome što se filtrira, a što ne.

Net Nanny također radi jako slično na iOS-u, kao i na Androidu – softver prati lokaciju djeteta, prikazuje povijest lokacije te može poslužiti za ograničenje vremena provedenog na internetu.

Verzija za iOS može blokirati više od sto aplikacija na dječjem telefonu, a Android dozvoljava blokiranje svih. Ugrađeni savjetnik za aplikacije daje korisniku upozorenja vezana uz nove popularne aplikacije koje bi dijete moglo preuzeti. Net Nanny također dolazi s mogućnošću skrivanja sadržaja na društvenim mrežama i uslugama, uključujući Instagram, TikTok i YouTube.

Godišnji plan za do pet uređaja košta 54,99 dolara.

Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids, kao i Net Nanny, pruža uvid u dječju aktivnost na računalima i smartfonima. Ta solucija košta puno manje (15 dolara godišnje uz sedmerodnevno testno razdoblje) te pokriva beskonačan broj dječjih uređaja. Njegove mogućnosti uključuju ograničavanje vremena pred ekranom, filtriranje stranica i upravljanje pristupa aplikacijama.

Pretplata uključuje mogućnost praćenja društvenih mreža te pruža praćenje lokacije i geofencing, što funkcionira i na iOS-u i na Androidu. Jedini nedostatak je to što filtriranje aplikacija na iOS-u radi samo za aplikacije koje imaju dobnu granicu.

Funkcija za blokiranje određenih pretraga u YouTubeu također se može koristiti za Windows, iOS i Android, ali ne i za Mac. Nedostaci aplikacije uključuju pomalo šlampav dizajn i spor internetski portal, kao i nemogućnost internetskog blokiranja u određenim preglednicima.

Na koncu, valja uzeti u obzir to da je Kaspersky kompanija iz Rusije, što znači da nije poznato koliko će sankcije i rat utjecati na dugoročnu dostupnost aplikacije.

Norton Family

Norton Family najbolje je skrojen za kućanstva koja imaju velik broj uređaja s Androidom i Windowsima, pružajući skoro sve opcije koje bi roditelj želio, uključujući geofencing.

Mogućnost praćenja lokacije, određivanja vremena pred ekranom i filtriranje interneta rade na iOS-u i Androidu, uz naglasak da dozvoljeno vrijeme pred ekranom radi samo na Androidu i Windowsima. Unatoč manjku funkcije na iOS-u, Norton Family i dalje ima jako dobre internetske filtre, prati Hulu i YouTube te također ima novu značajku pod imenom ‘Vrijeme u školi’, pomoću koje možete provjeriti je li klinac koncentriran tijekom nastave na daljinu.

Norton Family dostupan je besplatno ako već imate kupljen njihov antivirusni program, npr. Norton 360 Deluxe, koji košta oko 50 dolara godišnje. Sistemtakođer možete besplatno isprobati na 30 dana.

Izvor: tportal.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta