Zumba: Istopite kilograme na zabavan način

Ples je mnogo više od zabave – pravi trening kojim ćete tijelo dovesti do savršenstva. Zumba je u vrlo kratkom roku postala iznimno popularan oblik grupnog treninga. Instruktor zumbe Kass Martin savjetuje da ne odustajte odmah nakon prvog sata. Dajte zumbi šansu na barem tri sata i primjetit ćete repeticiju koraka i vrlo brzo se uklopiti u program.

Zumba: Istopite kilograme na zabavan način

Evo Martinovih top osam razloga zašto bi trebali voljeti zumbu:

Sagorijevate mnogo kalorija

Prije nekoliko godina je objavljeno istraživanje u kojem se pratilo 12 sudionika programa zumbe. Prosječan broj potrošenih kalorija u sat vremena bio je nevjerojatnih 817 kalorija!

Tonira tijelo

Tijekom sata zumbe, svi vaši mišići su maksimalno angažirani. Izvodite sve klasične vježbe (čučnjeve, iskorake…), a da toga niste ni svjesni. Zumba će zategnuti i tonirati tijelo od glave do pete.

Odlični rezultati

Uz zumbu ćete brzo izgubiti kilograme i pritom se dobro zabaviti. Mnogi koji jednom probaju zumbu, više se ne mogu vratiti u teretanu jer im je postala previše monotona.

 Namijenjena je svim uzrastima

Zumbom se mogu baviti sve dobne skupine bez obzira imate li plesnog iskustva ili ne, u kakvoj ste kondiciji te jeste li muškarac ili žena.

Oslobađa od stresa

Zumba je bolja od bilo koje terapije. Ovaj veseli oblik vježbanja automatski podiže raspoloženje i mami osmijeh na lice.

Vrijeme “leti”

Koliko ste puta upisali neki program vježbanja i ubrzo odustali jer vam je bio dosadan?Sa zumbom tih problema nećete imati. Ovaj ples je iznimno zabavan te uz zumbu vrijeme proleti za tren.

 Upoznajete nove ljude

Zumba je odličan način za upoznavanje ljudi. Ako redovito pohađate satove, nakon nekog vremena nećete imati osjećaj da idete na trening, nego sat zabave s prijateljima.

Uvijek možete plesati

Plesati možete bilo gdje. Ako ste na putu, jednostavno ponesite sa sobom Zumba DVD.

 

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta