Vježbe za savršenu stražnjicu

Možda su vam geni poklonili savršenu stražnjicu koja je sam po sebi čvrsta i prkosi gravitaciji no to neće biti zauvijek tako zato je potrebno na njoj poraditi.

Žensko tijelo je strukturirano tako da u jednom trenu života, obično u pubertetu počne pohranjivati masne naslage na onaj način na koji će ona najbolje koristiti tijelu u trudnoći, dakle pohranjuju ih na područje bokova, stražnjice i trbuha.Uz malo truda i dobre volje može sve promijeniti.

No nije sve samo u estetici iako, priznajte, znate da vježbate uglavnom zbog toga i zdravlje smatrate samo sporednim bonusom. Veća količina mišića ujedno znači da možete više i jesti jer će mišići spaliti mnogo više energije nego masnoća. Sada kada imamo pažnju svih onih koji vole dobro prigristi, navest ćemo neke vježbe kojima ćete moći u samo nekoliko minuta dnevno uočiti rezultate već za 3 do 4 tjedna.

Vježbe za savršenu stražnjicu

Kako funkcioniraju mišići? Vrlo jednostavno dajte im nešto protiv čega da se bune i oni će rasti. Dakle povećajte otpor i ojačat ćete mišiće. Stanite ispred stolice tako da je strana sa naslonom okrenuta prema vama. Primite se objema rukma za naslon i naizmjence podižite lijevu nogu deset puta unazad i isto ponovite sa desnom. Odradite tri serije. Kasnije možete povećavati količinu kako će mišići ojačati.

Kada ste gotovi sa prethodnom vježbom lezite leđima na pod. Spustite ruke paralelno kraj tijela i dlanove položite na pod. Privucite stopala bliže bedrima kao da ćete se pripremiti za kratke trbušnjake. Sada se oduprite nogama o pod oslanjajući se na pete i jednako tako dlanovima se odgurujte od poda, podižući stražnjicu što više. Zadržite minutu i zatim spustite i ponovite još 5 puta sa kratkim pauzama između svakog podizanja. Želimo vam sreću, samo hrabro i uporno.

Najnovije

Popularno

Više savjeta