Vježbe za definiciju prsa

Koje su najbolje vježbe za definiciju prsa? Vježbanje prsnih mišića može biti veoma efikasno i kod kuće i rezultirati jako dobrom definicijom prsa, što je posebno korisno za žene.

Za vas smo pripremili naših 5 top vježbi za prsa, a prije nego počnete izvoditi vježbe pročitajte naših par savjeta.

Tijekom izvođenja vježbi, vrlo je bitno da održavate ravninu leđa jer u suprotnom može doći do oštećenja, a sama vježba neće biti toliko efikasna. Početnicima preporučujemo da svaku vježbu ponove 10 puta i tako u minimalno dva kruga, a onima koji se već bave tjelesnim aktivnostima, preporučujemo da sami odrede intenzitet treninga jer će i sami najbolje već znati svoje granice.

Nemojte odustati ako na slikama vidite fitness rekvizite koje nemate, sva oprema se može zamijeniti s nečim što već imate kod kuće. Primjerice, utege možete zamijeniti s bocama napunjenim vodom, a umjesto da legnete na loptu, možete isto napraviti na kraju kreveta.

Vrlo je bitno napomenuti da se poslije vježbanja posvetite istezanju cijelog tijela kako bi:

  • spriječili ili smanjili mogućnost ozljeda mišića i zglobova
  • povećali amplitudu pokreta u pojedinim zglobnim sustavima
  • poboljšali ukupnu motoričku efikasnost
  • naučili pravilno disati i relaksirati tijelo

Vježbe za definiciju prsa

1 Sklek

Jedna od najvažnijih vježba za podizanje i definiranje prsa je sklek. Početnicima predlažemo da ovu vježbu za početak izvode u “ženskom skleku”, s koljenima na podu, a onima malo iskusnijima predlažemo “muški sklek”.

2 Leptir vježba

Kao što smo prethodno napomenuli, sva fitness oprema se može zamijeniti s nečim što već imate kod kuće. Lezite na loptu ili na kraj kreveta, ruke ispružite u ravnini ramena i lagano ih podižite prema gore dok ne dotaknu jedna drugu. Ako nemate utege zamijenite ih sa dvije boce napunjene vodom.

3 Čekić vježba

Zauzmite stav kao i kod prethodne vježbe, lezite na loptu ili na kraj kreveta, a ruke dodatno opteretite s utegom ili bocom vode. Ruke ispružite iznad glave, a zatim ih lagano podižite u ravninu prsa.

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta