Vježbajte s težinom vlastitog tijela i shvatite da je teretana prošlost

Pitate se zašto su bitne vježbe s vlastitom težinom? Vrlo jednostavno, u svakodnevnim životnim situacijama “borimo” se s opterećenjem vlastitog tijela. Upravo iz tog razloga bilo bi dobro da trenažni proces ide u smjeru razvoja jakosti i ostalih motoričkih sposobnosti sa što više vježbi manipulacije težinom vlastitog tijela.

Vježbajte s težinom vlastitog tijela i shvatite da je teretana prošlost

Jako je bitno shvatiti da je naše tijelo zapravo uteg koji može zamijeniti sve dosadne i monotone sprave u teretanama te s tim utegom možemo postići fantastične rezultate prenosi Index.

Uzmemo li primjer gimnastičara, možemo zaključiti da vrlo rijetko posjećuju teretane, a i sami znamo kako skladno i dobro razvijeno tijelo oni posjeduju. Naime, njihov trenažni proces usmjeren je k relativnoj jakosti odnosno pun je vježbi kojima upravo svoje tijelo koriste kao vanjsko opterećenje.

Ukoliko izvodimo vježbe koje će biti prikazane u videu praktički nam nesvjesno “rade” sve mišićne skupine od nogu preko ruku ali i do uvijek aktivne najvažnije mišićne regije – trupa. Pokušajte ove vježbe kod kuće i shvatite da teretana za vas može biti prošlost i upoznajte mišiće za koje niste niti znali da postoje u vašem tijelu.

Najnovije

Popularno

Više savjeta