Udarcima do fit tijela: Pet razloga zašto trenirati boks

Boks je jedan od najpopularnijih oblika tjelovježbe na svijetu, što nije čudno jer je izuzetno učinkovit i zabavan. Trenirajući boks cijelo tijelo je stalno u pokretu te se nakon treninga osjećate preporođeno! Danas gotovo sve teretane nude program boksa, ili barem nekakvu vrstu kombinacije fitnessa s boksom, stoga donosimo nekoliko razloga zašto bi se trebali baviti boksom:

Udarcima do fit tijela: Pet razloga zašto trenirati boks

Sagorijeva mnogo kalorija

Boks predstavlja ultimativni intervalni trening. Prilikom boksanja, uz intervale odmora, tjerate svoje srce da radi do maksimuma. Boks je odličan način da izgubite masne naslage i ubrzate metabolizam. U jednom treningu možete izgubiti od 400 do 800 kalorija!

Poboljšava koordinaciju

Sve borilačke vještine zahtjevaju, ali i razvijaju visoku razinu koordinacije. Trening ispunjen udarenjem u fokusere, vreću i imaginarnog ili stvarnog protivnika poboljšava izdržljivost, brzinu i reflekse.

Oslobađa od stresa

Boks će poboljšati raspoloženje na svim razinama. Prije svega, zahtjeva visoku koncentraciju. Također će poboljšati vaše samopouzdanje i kao rezultat treninga, tijelo će proizvoditi endorfine, koji su odgovorni za povećanu energiju i dobro raspoloženje.

Trening za cijelo tijelo

Tijekom treninga vaše tijelo je konstantno u pokretu te boks pogađa sve mišićne skupine. Boksanje će oblikovati gornji dio tijela (ramena, ruke, leđa, core), kao i donji dio tijela (noge, stražnjica).

Vitko i definirano tijelo

Smanjivanjem razine masnoće ćete postići mršav i definiran izgled. Trening snage je ključni dio u pripremi za boks, uključujući vježbe poput čučnjeva i sklekova.

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta