Trik za mršavljenje: Napravi kardio trening natašte

Mršavljenje je proces koji od vas zahtjeva da uskladite prehranu i vježbanje te upotrijebite razne trikove koji će vas dovesti do cilja. Svi ti trikovi zasebno neće imati velikog učinka, ali ako ih dobro kombinirate, vaše mršavljenje će biti brže i lakše.

Kada dobro organizirate, uravnotežite svoju prehranu, preostaje vam samo još vježbati kako bi se masne naslage brže topile piše Index. Svaki oblik vježbanja je dobar, ali naravno, postoje oni treninzi koji će više pogodovati mršavljenju. Jedan od trikova koji fitness profesionalci koriste već godinama jest kardio trening koji se radi natašte; trening nakon dužeg perioda posta bolje će iskoristiti masne naslage za dobivanje energije.

Većina ljudi posti samo jednom dnevno- za vrijeme spavanja, stoga ste ujutro spremni za kardio trening kojeg treba odraditi natašte. Za vrijeme posta, razina šećera u krvi se smanjuje, kao i uskladišten glikogen u jetri, pa će organizam biti prisiljen više energije preuzimati iz masnih stanica nego inače. Trening bi trebao biti laganog do umjerenog intenziteta dužeg trajanja, minimalno 30, a najviše 60 minuta. Koju god aktivnost odabrali (jogging, bicikliranje, plivanje…) srčana frekvencija ne bi trebala biti veća od 70% maksimalne frekvencije srca. Iako se trening izvodi natašte, za one koji žele očuvati što više mišićne mase prilikom mršavljenja, poželjno je prije treninga konzumirati manju količinu proteina, najbolje u obliku proteinskog praška ili sličnih suplemenata kako bi razgradnja bila što brža. Proteini će osigurati da se mišići očuvaju budući da organizam u fazi posta može posegnuti za energijom razgrađujući proteine iz mišića.

Kardio trening natašte možete raditi 2-4 puta tjedno, te ga kombinirati s ostalim treninzima koje valja odvojiti i raditi u drugo doba dana. Vodite samo računa o tome da kardio trening ostane u zoni najviše umjerenog intenziteta, te naravno da je prehrana prilagođena mršavljenju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta