Tajni trikovi stručnjaka za ravan trbuh

Već i vrapci na grani znaju: zdrava prehrana i redovna tjelesna aktivnost učinit će čuda za vašu figuru i zdravlje. Možda se lagano opraštamo od plaža i kupaćih kostima, no to nije razlog da se oprostite i od vježbanja. Ordinacija.hr donosi mali vodič kako uvijek imati lijepu figuru i ravan trbuh.

Tajni trikovi stručnjaka za ravan trbuh

Ako se hoćete pridružiti brojnim fitness fanaticima koji po društvenim mrežama dijele fotografije isklesanih trbušnjaka, uz male preinake u prehrani i malo truda možete biti dio globalnog pokreta. Zaboravite već poznate izlike da ste umorni, zaposleni i da nemate vremena. Vježbanje će vas riješiti stresa, bit ćete efikasniji na poslu, a energija koju ćete imati učinit će da vam dan prividno traje duže. I naravno, izgledat ćete fantastično i tako ćete se osjećati.

“Prije svega za ravan trbuh važno je promijeniti prehranu. Treba jesti što više proteinske hrane i hrane koja sadrži vlakna poput posnog sira, piletine, junetine, zobenih pahuljica, kuhanih jaja… Sve te namirnice duže će vas držati sitima. Ne smiju se ni zaboraviti masti koje su također jako bitne za gubljenje masnoća i bolji rad metabolizma. Jedite orašaste plodove kao što su bademi i orasi, zrnati sir, polumasni jogurt i mlijeko, zdrava ulja kao što je maslinovo, kokosovo i bučino. Orašasti plodovi mogu služit umjesto grickalica, ali naravno u umjerenim količinama pa recimo možete konzumirati pet do šest badema dnevno. Također se odlučiti hoće li se većina vašeg dnevnog kalorijskog unosa sastojati od masti ili ugljikohidrata. Nikako ih nemojte miješati u jednom obroku.”, objašnjava Petra Kuten, fizioterapeut i fitness trener.

Cimet – pomoć kod mršavljenja

Mali trik velikih stručnjaka je i cimet. Stručnjaci kažu da ubrzava metabolizam, smanjuje loš kolesterol, regulira inzulin u krvi i smanjuje apetit. Naravno, neće učiniti čuda, ali uz promjenu prehrambenih navika pridonijet će tesanju vaše figure.

Zdrava prehrana, mali trikovi i vježbanje dobitna je kombinacija za ravan trbuh. Nemojte vježbati samo kada je sezona, nego steknite naviku. Budite fit i u formi i u nadolazećim hladnijim danima. Pridonijet će boljoj razgradnji teške hrane koja nam kuca na vrata.

Plan vježbanja:

– Najmanje četiri puta tjedno radite aerobni trening. Jedino on može pomoći zdravoj prehrani pri gubljenju sala i definiranju trbuha. Za početak počnite trčati 20 min svaki dan. Ili 40 minuta vozite bicikl (sobni ili na otvorenom) ili vježbajte na eliptičnim spravama. Svaki tjedan povećajte trajanje treninga za dodatnih 10 min.
– Nakon svakog treninga možete još 10 min napraviti po 3 serije od 15 trbušnjaka za efektnije oblikovanje trbuha.
– Ako želite pločice najmanje pet puta tjedno morate raditi aerobni trening i 20 min kombinaciju vježbi za gornje i donje trbušnjake.
– Za gornje trbušnjake: Legnite na pod, noge savijte pod kutem od 90 stupnjeva i čvrsto potiskivanje trbuh tako da se odignete od poda tek toliko da odignete gornji dio lopatica. Kao što smo naveli, radite 3 serije po 15 ponavljanja
– Za donje trbušnjake: Legnite na pod, noge savijte pod 90 stupnjeva. Glava i ruke su na podu, a noge istovremeno naizmjenično ispružite i ponovno privlačite trupu. Radite 3 serije po 15 ponavljanja. Ako se javi bol u lumbalnom dijelu kralježnice, prekinite vježbu

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta