Ne izgladnjuj se: Detoksiraj tijelo na prirodan način

Zaboravi na sve što se priča o detoksikaciji tijela – tekuća dijeta i razni biljni preparati nisu najzdraviji način čišćenja organizma. Umjesto da se odlučiš za nešto drastično, isprobaj ovih 5 zdravijih varijanti i detoksiraj tijelo na prirodan način.

Detoksiraj tijelo na prirodan način

Odmori se

Detoksikacija se ne postiže samo hranom. Opusti se, radi jogu i dobro se naspavaj. Dobar san potreban je tijelu kako bi se obnovilo i funkcioniralo najbolje što može.

Izbjegavaj brzu hranu

Iz prehrane izbaci svu nezdravu, brzu hranu. Primijetit ćeš kako bez prerađene hrane, loših ugljikohidrata i šećera imaš puno više energije cijeli dan. Probaj izbaciti i gluten, mliječne proizvode i alkohol na dva tjedna. Prvih par dana bit će teško, no zatim ćeš se osjećati puno bolje i lakše.

Kreći se

Redovno treniranje nije tu samo za mršavljenje. Osim što će ti pomoći da oblikuješ tijelo, vježbanje će ti povećati energiju, poboljšati raspoloženje i spriječiti razne bolesti.

Jedi svježu, zdravu hranu

Potrudi se uvijek jesti svježu hranu punu nutrijenata. Kuhinju ispuni voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama, orašastim voćem i proteinima. Mali trik: na tanjur stavi hranu u što raznolikijim bojama. Tako ćeš u tijelo unijeti različite minerale, vitamine i antioksidanse.

Pij puno vode

Temelj svake detoksikacije je voda. Pij puno vode i tako ćeš ubrzati probavu, probuditi cijeli probavni sustav i jetru. Uz vodu možeš piti i čajeve ili vodu s limunom.

Najnovije

Popularno

Više savjeta