Kako smršati za par mjeseci

Želite smršati za par mjeseci? Smanjite unos masti u organizam za minimalno 50%. Odredite svaki dan minimalno 20 minuta fizičkih aktivnosti.U svaki obrok ubacite voće i povrće. Umjesto mesa što više konzumirajte ribu. Obavezno prakticirajte laganu večeru, bez i malo masti i ugljikohidrata.

Kako smršati za par mjeseci

Kako unjeti manje masti

Otvorite svoj frižider i iz njega izbacite sve što miriše na mast. Što se tiče namirnica koje su neophodne u prehrani, a sadrže mast, kupite one s manjim postotkom masti. Ostale izbacite!!!

Fizička aktivnost i kako ju prakticirati

Ako idete na spavanje u 00:00, tada u 20:00 stanite s jelom, a u 22:00 odradite svoj trening, te u ponoć na spavanje.
Ne mora biti ponoć, možete i kasnije, ali nikako ne smijete ništa jesti u periodu od treninga do jutra!

Zašto ne raditi trening odmah nakon večere

Organizmu treba minimalno dva sata da preradi unesenu hranu.
Ukoliko se bacite odmah na trening nakon večere, vaš trening će biti bolno za provesti u djelo, radi bolova i neugode koji nastaju ukoliko se baci na vježbanje odmah nakon jela!
Pošto nećete jesti poslije odrađenog treninga, vaš organizam će sagorijevati mast za vrijeme spavanja umjesto hrane.

Voće i povrće

Omogućava lakšu probavu unesene hrane, organizmu daje potrebne vitamine i minerale, te vlakna koja pospješuju da brže smršavite.

Meso i riba

Riba je lakša za probaviti i sadrži manje masti u sebi, te je definitivno vrhunski izbor, te ju što ćešće jedite umjesto mesa.
Od mesa prakticicirajte jedino piletinu, ostalo izbacite.

Lagana večera

Izbacite ugljikohidrate (hljeb, riža, tijesto..) i masti (obavezno!!!). Laganini večera će natjerati organizam da nakon fizičkog treninga sagorijeva masti jer mu nećete ponuditi drugi izbor!

Najnovije

Popularno

Više savjeta