Kako se riješiti celulita?

Niko ne želi da izađe na plažu a da na tijelu ima debele naslage celulita. Celulit se drugačije naziva narandžina kora i po svom izgledu zaista podsjeća na istu. Celulit su masne naslage koje se nalaze ispod vaše kože. Nijedna dama se ne bi bunila kada se celulit ne bi vidio spolja. Čitav problem leži u tome što su masne naslage veoma nepravilno raspoređene iznutra, pa se onda celulit vidi kao kvržice – neko bi taj izgled uporedio i sa nevješto umješenim tijestom.

Kako se riješiti celulita?

Naslage celulita posebno se lijepe za vaše butine, zadnjicu i stomak, koji više ne izgledaju privlačno i lijepo kao nekada. Dame su više njime pogođene nego pripadnici jačeg pola, a prije svega je razlog što muškarci imaju kožu koja je deblja pa su i te masne naslage manje uočljive, čak i kad se nakupe.

Sada se postavlja logično pitanje – kako se riješiti celulita? Postoji više načina, i to mogu da budu masaže, razni gelovi, vježbe, skupi kozmetički tretmani koji zahtjevaju da se koriste posebni uređaji… Ukoliko baš ništa od navedenog ne pomogne, dame izaberu na kraju hirurško odstranjivanje potkožnog sala.

Ananas je odličan u borbi protiv celulita

Ipak, prije nego što odete pod nož, probajte nešto što je postalo planetarni hit, ali ne slučajno, već zato što je djelotvorno i učinkovito – u pitanju je maderoterapija.

Maderoterapija je jedna vrsta masaže, gdje maser ne radi dlanovima, već uz pomoć oklagija. Naravno, oklagije za maderoterapiju nisu ništa slično kuhinjskom priboru, već samo po svom valjkastom izgledu podsjećaju na to. Riječ je zapravo, o setu oklagija koje se koriste u borbi protiv celulita. Obično je to do deset oklagija, koje imaju različite oblike, koji su prilagođeni onom dijelu tijela koji se tretira. Pored toga koristi se i ulje za masažu kako bi sam dodir bio prijatniji, a efekat učinkovitiji.

Maderoterapija je idealna za one osobe koje muku muče sa jednim dijelom, na primjer, to može da bude stomak ili zadnjica. Nerijetko se dešava da žena ima sasvim lijepu figuru, ali da je kvare predebele butine, ili popularno nazvane, jahaće pantalone. Ovakva dama bi bila sjajan kandidat za tretmane maderoterapije, gdje se oklagijama bukvalno razbija celulit i sve te masne naslage ispod kože.

Pored toga, oklagije protiv celulita podstiču limfnu drenažu, izbacivanje otrova i toksina, tako da se tijelo oslobađa svega što je štetno i nepotrebno. Pored svega toga, ubrzava se metabolizam, što sve vodi ka ljepše oblikovanoj figuri kakvu ste dugo sanjali.

U moć maderoterapije su se uvjerile žene iz čitavog svijeta, a možda će biti dovoljno da kažemo da metoda potiče iz Latinske Amerike. Poznato je da dame iz tog dijela Zemljine kugle imaju najljepše oblikovane pozadine, pa zašto ne biste bile kao i one? Ne možete biti lijepe tek tako, odnosno, to je moguće do nekih godina života; kako tijelo prirodno stari, tako postaje sve više prijemčivo za celulit i na kraju će on odnijeti pobjedu, a ne vi.

To će se desiti samo u slučaju da mu se ne suprotstavite; ako posjećujete redovno salone za maderoterapiju, i terapeut ciljano tretira ugroženi dio tijela, vi drastično povećavate šanse da se oslobodite masnih naslaga i da ponovo izgledate zategnuto i mladalački, kao nekada.

Autor: NetBitLab – Digitalni marketing

Najnovije

Popularno

Više savjeta