Kako se na lak način riješiti nakupljenih masnoća?

Ubrzavanje metabolizma i sagorijevanje masti ne mora biti mučenje piše Index. Drži se nekoliko jednostavnih uputa i rezultati će doći brze nego što misliš.

Diži utege

Dobiješ li mišiće, mršavjet ćeš puno brže jer ćeš tako aktivirati metabolizam. Osim toga, dizanje utega utječe i na razinu hormona, pa će tvoje tijelo sagorijevati masnoće puna 24 sata nakon treninga.

Jedi više proteina

Za mršavljenje je bitno fokusirati se na nutrijente, a ne na kalorije. Visokoproteinska hrana zahtjeva više rada kako bi se probavila i iskoristila, što znači da ćeš potrošiti više kalorija dok ju “obradiš”. Proteini će uz to pomoći i održati snažno mišićno tkivo, koje se često gubi s niskokaloričnim i niskoproteinskim dijetama.

Naspavaj se

Ne podcjenjuj važnost sna. Kad ne spavaš dovoljno, ritam organizma se lako poremeti, a to utječe na tvoj metabolizam. Nedostatak sna uzrokovat će umor tijekom cijelog dana, a često može voditi i do nakupljanja masnoća u predjelu trbuha. Pobrini se da svaku noć spavaš najmanje 7 sati.

Pij puno vode

Za brz metabolizam potrebno je piti jako puno vode. Često se dogodi da krajem ljeta počnemo piti puno manje jer radi hladnijeg vremena ne osjećamo žeđ, no to je potpuno krivo. Istraživanja su pokazala kako ljudi koji piju 12 čaša vode dnevno gube više masnoća od onih koji su pili samo 4.

Najnovije

Popularno

Više savjeta