Kako ne preskočiti trening nakon posla?

Ako ti jutro počinje rano, a vježbanje sredinom dana nije moguće, večernji trening postaje jedino rješenje koje se uklapa u tvoj pretrpani raspored. Na takvo se treniranje vrlo često teško naviknuti ako oduvijek vježbaš ujutro,  pa je dobro upamtiti nekoliko koraka koji će ti uvelike pomoći pri realiziranju zdravih aktivnosti prenosi Index.

Kako ne preskočiti trening nakon posla?

1. Plati unaprijed. Odustajanje od večernjeg vježbanja teže je ako je tvoj teško zarađeni novac već potrošen. Plati članarinu u teretani ili joga tečaj, i vidjet ćeš da je ovo odlična motivacija za ne propuštanje treninga.

2. Dobro odredi vrijeme za obroke. Pojedeš li obilnu večeru, možeš zaboraviti na treniranje. Bez obzira na vrijeme vježbanja, upamti da treba jesti dva ili tri sata prije. Večeraj u uredu prije nego odeš u teretanu ili pripremi lagani obrok za poslije treninga koji će te čekati kod kuće.

3. Treniraj odmah nakon posla. Ako nakon napornog dana na poslu odeš ravno doma, teško ćeš se ponovo pokrenuti i otići u teretanu. Na putu do kuće svrati u teretanu, a sa sobom imaj pripremljenu odjeću za treniranje. Kad baš moraš otići kući prije teretane, potrudi se da to bude što brže – pusti stvari, presvuci odjeću i kreni!

4. Pij puno vode. Dehidracija može dovesti do grčenja, manjka energije i još puno drugih problema koji će ugroziti tvoj trening. Potrudi se piti što više vode tijekom dugog dana u uredu, a pogotovo prije, tijekom i nakon vježbanja.

5. Trening stavi na raspored. Čak i s najboljim namjerama, lako je preskočiti treniranje i baviti se nekim drugim aktivnostima, te u petak navečer shvatiti da tijekom cijelog tjedna nismo uopće vježbali. Trening tretiraj kao bitan sastanak, neka to bude događaj koji se ne smije propustiti.

6. Planiraj. Kad ti je jedina opcija vježbati kasno navečer, pretpostavljamo da imaš zaista pretrpan raspored. Umjesto trošenja vremena u teretani, unaprijed napravi plan treniranja. Uvijek se možeš upisati na neki grupni trening ili napraviti zahtjevnu kardio rutinu, no ne zaboravi da se i kod kuće možeš dobro preznojiti uz neki video trening s interneta.

7. Pripremi nagradu. Vježbanje je puno zabavnije kad znaš da te nakon treninga čeka nagrada. Dogovori druženje s prijateljima, izlazak ili nađi neki dobar film koji već dugo želiš vidjeti.

Najnovije

Popularno

Više savjeta