Fitness TRX trening – bolji od teretane!

TRX trening s ručkama je vrsta treninga u kojem se koristi vlastita težina tijela kako bi uključili što veći broj mišićnih skupina. Zahvaljujući TRX-u razvijate ravnotežu, čvrstoću zglobova, snagu i fleksibilnost.

Fitness TRX trening – bolji od teretane!

U odnosu na klasične treninge u teretani gdje najčešće opterećujete samo jedan određeni mišić (što je u potpunosti suprotno svakodnevnom životu), TRX treningom opterećujete veći broj mišića i zglobova istovremeno. Dakle prakticiranje ove vrste treninga postići ćete željene rezultate na prirodniji način i u kraćem vremenu.

Tokom treninga koriste jednako donji i gornji dio tijela, a mišići trbuha i leđa (core-a) su zategnuti tijekom izvođenja svih vježbi. Iz tog razloga ovaj tip treninga se posebno preporučuje osobama koji imaju problema s leđima, koji provode puno vremena u sjedećem položaju čiji su leđni mišići slabi. Mišići core-a će u nekoliko TRX treninga ojačati i ponovno preuzeti svoju funkciju.

TRX trening preporučuje se svima, rekreativcima, sportašima, muškarcima, ženama, starijim osobama pa čak i tinejdžerima. Na jednostavan način možete u svakom trenutku smanjiti ili povećati opterećenje i intenzitet ovisno o vašim mogućnostima kako biste postigli najbolje rezultate.

30-MINUTNI TRX TRENING ZA POČETNIKE

Najnovije

Popularno

Više savjeta