Desetominutni trening sa stolicom

Bliži se kraj godišnjih odmora i za većinu to znači povratak starim navikama i sjedilačkom načinu života. Umjesto cjelodnevnog sjedenja, iskoristite tu stolicu za vježbanje! Donosimo nekoliko vježbi koje će utjecati na vaše držanje, snagu i raspoloženje.

Desetominutni trening sa stolicom

Prva vježba

Stolicu stavite iza sebe i rukama se oslonite na nju. Noge postavite u širinu ramena, a tijelo u polusjedeći oblik. Stisnite trbušne mišiće i krenite se spuštati. Ponovite 15-20 puta.

Druga vježba

Sjednite na stolicu, jednu nogu držite pod pravim kutom, a drugu ispružite na način da peta dodiruje pod, a prste usmjerite prema stropu. Podižite ispruženu nogu do visine koljena suprotne noge. Vratite nogu u početni položaj. Ponovite vježbu 10 puta sa svakom nogom.

Treća vježba

Dlanove postavite na stolicu i zauzmite položaj skleka. Zategnite tijelo i savijete laktove. Zadržite kratko i vratite se u početni položaj. Napravite vježbu pet do 10 puta, ovisno o vašoj fizičkoj spremi.

Četvrta vježba

Stanite iza stolice i stopala postavite u širinu kukova, a dlanove položite na naslon stolice. Udahnite i izdužite kralježnicu paralelno s podom. Noge ostaju ravne, a stopala čvrsto na podlozi. Izdahnite i vratite se u početni položaj. Napravite vježbu polagano tri do pet puta.

Peta vježba

Stanite iza stolice i stopala postavite u širinu kukova, a dlanove položite na naslon stolice. Prenesite težinu na jedno stopalo, a suprotnu nogu podignite unatrag i zadržite pet sekundi. Ponovite vježbu pet puta sa jednom, a zatim s drugom nogom.

 

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta