5 vježbi koje muškarci moraju raditi

Nema dvojbe, ako želite postati snažniji i izgraditi atletsko muško tijelo, ne smijete zapostaviti vježbe s opterećenjima. Rekreativci vole vježbati na različite načine i s različitim rekvizitima piše Index. Neki vježbaju klasičnim metodama u teretani s bučicama i šipkama, dok drugi rade kružne treninge ili vježbaju prateći popularne trendove poput crossfita, ali postoje vježbe koje ne smijete zapostaviti u vašem treningu.

5 vježbi koje muškarci moraju raditi

Određene vježbe, odnosno pokreti, moraju biti dio vašeg programa, a one se mogu izvoditi gotovo sa svim rekvizitima i postoji više varijacija, stoga ih je moguće primijeniti u bilo kojem obliku treninga. Riječ je o kompleksnim vježbama koje aktiviraju nekoliko mišićnih skupina istovremeno i odličan su alat za izgradnju snage i mišića te mršavljenje.

Evo koje su to vježbe:

Mrtvo dizanje

Ova vježba oponaša jedan od najčešćih čovjekovih kretnji- podizanje tereta s poda, te je upravo zato važna za razvoj snage svakog muškarca. Budući da snažno aktivira sve mišiće na tijelu i pridonosi povećanom ispuštanju hormona testosterona, nema sumnje kako je jedna od glavnih vježbi kojom ćete izgraditi mišičav izgled.

Čučanj

Sve što je rečeno za mrtvo dizanje možemo reći i za čučanj. Postoje mnoge verzije čučnja i sve su odlične za razvoj donjeg dijela tijela i stabilnosti trupa. Neki oblik čučnja jednostavno mora biti dio vaše trening rutine.

Zgibovi

Jedna od najboljih vježbi za gornji dio tijela su zgibovi. Iako je riječ o prilično teškoj vježbi koju ne može svatko (u početku) raditi, uvijek postoji način da je uvrstite u trening i razvijete snažne ruke, ramena i leđa. Svaki muškarac trebao bi moći podići vlastitu tjelesnu težinu barem 5 puta.

Sklekovi

Ova nezamjenjiva vježba pomoći će vam da ojačate mišiće ramenog pojasa, prsa i ruke. Radite li veći broj ponavljanja možete je primijeniti u treninzima u kojima ciljate na razvoj izdržljivosti i mršavljenje, dok možete raditi i manji broj ponavljanja s opterećenjem na leđima kako bi razvili jakost i snagu.

Bench press

Nije bez razloga možda i najpopularnija vježba koju vježbači rade u teretani. Potisak s klupe zaslužan je za razvoj većine gornjeg dijela tijela, pogotovo prsa, ramena i tricepsa. Bench press će napraviti temelje za mišičav i jak torzo.

Najnovije

Popularno

Više savjeta