3 razloga zbog kojih bi žene trebale raditi mrtvo dizanje

Mrtvo dizanje- već na sam spomen naziva ove vježbe, većina žena misli kako je to teška vježba koju treba prepustiti muškarcima koji žele razviti velike mišiće i veliku snagu. Iako je točno da se radi o kompleksnoj vježbi koju treba dobro savladati uz pomoć stručne osobe kako bi ju kasnije vježbač mogao sam izvoditi, te je isto tako točno da se tom vježbom može raviti velika snaga i mišići, žene nisu svjesne koliko im ova vježba može biti korisna prenosi Index.

3 razloga zbog kojih bi žene trebale raditi mrtvo dizanje

Prije svega valja naglasiti kako se ne trebate bojati kako ćete razviti velike i muškobanjaste mišiće ako izvodite ovu vježbu, pa čak niti ako je radite s nešto većim opterećenjem (mnoge žene rade mrtvo dizanje konstantno s malim kilažama). Upravo suprotno, mrtvo dizanje vam može poslužiti za postizanje željenog izgleda, te ima i ostale prednosti i zato bi tu vježbu trebala izvoditi svaka zdrava žena.

3 razloga zašto bi mrtvo dizanje trebalo uključiti u svaki trening za žene:

Čvrste noge i stražnjica- mrtvo dizanje će doslovno transformirati vaše noge iz slabašnih i mlohavih u čvrste i zategnute. Svi mišići nogu snažno su aktivirani pri pokretu mrtvog dizanja i stoga ova vježba ima prednost pred onima koje aktiviraju samo neke mišiće nogu. Isto tako, mišići stražnjice jedni su od glavnih pokretača kukova pa tako će ova vježba učiniti puno više za vašu stražnjicu nego neke lagane vježbe koje radite.

Riješite se masnih naslaga- budući da gotovo nema mišića koji na neki način ne sudjeluje u vježbi mrtvog dizanja, to znači da je potrošnja kalorija za vrijeme vježbanja, a i nakon treninga veća. Iako možda mislite kako su vježbe s utezima samo za izgradnju većih mišića, one mogu poslužiti i za mršavljenje; poglavito ako se radi o vježbama kao što je mrtvo dizanje koje snažno opterećuje naše energetske sustave.

Ispravite držanje- žene, osim zbog sjedilačkog i neaktivnog načina života, uništavaju svoju posturu i nošenjem visokih potpetica. Tako skraćuju svoje mišiće potkoljenica, a to dalje utječe i na ostale mišiće i zglobove, kao npr. na kukove. Mrtvo dizanje je vježba koja odlično aktivira stražnji kinetički lanac mišića i tako pozitivno utječe na držanje i zdravlje zglobova i mišića.

Jedan od ova 3 razloga vam je već dovoljan da uvrstite mrtvo dizanje kao jednu od vježbi u vašem treningu. Mrtvo dizanje se može izvoditi s raznim rekvizitima i postoji puno varijacija pokreta, pa zasigurno možete pronaći sebi odgovarajući način da postignete željene rezultate.

Najnovije

Popularno

Više savjeta