3 podcijenjene vježbe za trbušnjake

Iako je većina rekreativaca svjesna kako je za ravan i mišičav trbuh, osim izgradnje trbušnih mišića, potrebno i izgubiti masne naslage koje ga prekrivaju, neki još uvijek ne znaju kako i koje vježbe pravilo upotrijebiti za razvoj trbušnih mišića. Vježbe za trbušne mišiće treba raditi isključivo s ciljem jačanja i povećanja mišića, a ne kako bi se trbuh “izravnao”. Zbog te krive pretpostavke vježbači često odabiru loše vježbe, ili se predugo zadržavaju na prelaganim vježbama, rade ih prečesto, te rade previše ponavljanja i serija prenosi Index.

3 podcijenjene vježbe za trbušnjake

Mnogi zaboravljaju kako su trbušni mišići zapravo isti kao i drugi; želimo li ih ojačati i razviti, moramo ih podvrgnuti opterećenjima i raditi pokrete prilikom kojih su najaktivniji. Dakle, treba odabrati teške vježbe prilikom kojih ne možete napraviti desetke ponavljanja, a trbušni mišići snažno su aktivni prilikom pokreta i stabilizacije tijela. Isto tako, treba raditi vježbe pri kojima se mogu koristiti dodatna vanjska opterećenja- kao i druge mišiće, trbušne mišiće također treba opteretiti utezima.

Umjesto da tjedno radite tisuće ponavljanja običnih trbušnjaka, ubacite u svoj trening ove podcijenjene vježbe koje će zaista izgraditi sve mišiće trbušnog zida:

1. Klečeći trbušnjak na sajli

2. Savijanje u stranu bučicama

3. “Ab wheel”

Najnovije

Popularno

Više savjeta