Zašto kupiti stan u novogradnji u Novom Sadu

Mnogi ljudi misle da je Novi Sad savršen grad za život, stanovanje i rad. Razloga za to ima zaista puno, a kao jedan od glavnih, navodi se to što je u glavnom gradu Vojvodine, život usporeniji i mirniji nego što je slučaj sa Beogradom. To zaista privlači veliki broj porodica, koje traže udobno gnijezdo.

Zašto kupiti stan u novogradnji u Novom Sadu?

Sa druge strane, ukoliko želite da budete u centru svega, onda je Novi Sad takođe dobar izbor, jer se nalazi nadomak Beograda i kolima se stiže nevjerovatno brzo. Isti je slučaj i ako se odlučite da putujete autobusom.

Kada je riječ o dilemi stara gradnja ili novogradnja u Novom Sadu, tada će mišljenja biti podjeljena. U suštini, sve zavisi od potreba konkretne porodice. Recimo, neko voli da je unutar stambenog bloka igralište za djecu, tj. prostor za fudbal i košarku, a nove zgrade uglavnom nisu tako zamišljene.

Ipak, ovo je možda jedina važna prednost stare gradnje u odnosu na novu, u svemu ostalome, slobodno možemo da kažemo, da pobjedu i prevagu odnosi nova gradnja.

Dakle, zamislite da se uselite u stan u kome je sve novo – zidovi, parket, stolarija… Osim toga, nove su i strujne i vodovodne instalacije… Iz tog razloga, ne morate da razmišljate da će neka žica pregorjeti usred starosti, jer živite u objektu koji je sagrađen prije pedeset i više godina… Takođe, u sred noći neće ni cijev prsnuti, jer je sve sasvim novo i kvalitetno.

Prednosti novogradnje u Novom Sadu

Pored navedenih prednosti novogradnje, ima još jedna koju svi želimo da doživimo, a to je izbjegavanje da se radi renoviranje. Naime, kod procesa hoblovanja i lakiranja parketa, vi imate situaciju gdje je potrebno da budete odsutni iz stana nekoliko dana, sve dok se ne izvjetre svi neželjeni mirisi laka i sl. Stare stanove je  potrebno gletovati, krečiti i to sve oduzima jako puno novca, energije, živaca… Nakon svakog rada koji izvedu majstori, predstoji vam detaljno čišćenje…

Takođe, ako želite nove prozore i vrata, onda morate dodatno da ulažete. Budite svjesni – svaki stari stan ima potrebu da se u njega ulaže i to znači da je neophodno platiti još par hiljada eura, u zavisnosti u kakvom je stanju nekretnina.

Još jedna prednost novogradnje je i ta što stan možete kupiti direktno od investitora. To znači da nećete imati agencijsku proviziju, dobićete celokupnu dokumentaciju neophodnu za podizanje kredita, često investitori imaju i saradnju sa nekom bankom koja prati projekat te se nudi projektno finansiranje. Prodaja stana u Novom Sadu direktno od investitora znači da možete biti oslobođeni i PDV-a ukoliko vam je to prva nepokretnost, što znači vraćanje 10% PDV-a.

Danas svako želi da ima PVC ili ALU prozore i vrata, jer se oni lako čiste, još jednostavnije održavaju, jer nemate potrebu kao kod drveta, da redovno skidate staru boju, pa da onda farbate, a zatim da štitite tu farbu kvalitetnim premazima, kako bi drvo ostalo kao novo pod udarima vjetra, kiše, snijega, sunca… Novi stanovi u Novom Sadu sve navedeno nude.

Dakle, glavna prednost novogradnje je što ulazite u sve novo, čisto, uredno, i što možete odmah početi da živite, a ne da prije svega toga dovodite stan u red. Novi stanovi imaju bolje usklađene kvadratne metre, parking i podzemne garaže… To su prednosti stanova koji se grade u 21. vijeku, a koje nemaju nekretnine koje su izgrađene decenijama prije.

Bolja je zvučna i termo izolacija, što znači da će i računi za grijanje i struju biti umanjeni, a to sve donosi uštedu, iz mjeseca u mjesec. Novogradnja Novi Sad je idealno rješenje za vaše stambene potrebe, probleme i dileme, te smo sigurni da ćete se uvjeriti i sami u sve napisano.

Autor: Predrag Marčeta

Najnovije

Popularno

Više savjeta