Kako napraviti plutajuće ukrasne svijeće

Plutajuće ukrasne svijeće su sjajan dodatak vašem domu, pogotovo u praznične dane. Napravite ih jednostavno uz sljedeće uputstvo.

Kako napraviti plutajuće ukrasne svijeće

Potrebne stvari:Kako napraviti plutajuće ukrasne svijeće

  • 3 čaše ili vazne
  • staklene perle
  • umjetno ili živo cvijeće i zelenje
  • makaze za žicu
  • voda
  • svijeće

1 Pripremite čaše ili vazne

Najbolje je koristiti 3 čaše ili vazne različitih veličina. Promjer bi trebao biti malo veći od promjera svijeće.Kako napraviti plutajuće ukrasne svijeće

2 Pripremite cvijeće

Sami odaberite da li ćete koristiti svježe ili umjetno cvijeće. Svježe cvijeće će se nakon nekog vremena u vodi početi deformisati, pa je možda umjetno ipak bolji izbor. Izbjegavajte umjetno cvijeće koje po sebi ima imitaciju snijega ili sjajilo, jer će se raspasti u vodi i zamutiti je.

3 Staklene perle

Dno posude napunite staklenim perlama visine 3-5cm. Učinite to oprezno da ne biste razbili posudu. Perle ne služe samo kao dekoracija, nego kao uteg na dnu posude, te kao podloga u koju ćete ubosti cvijeće i zelenilo.

4 Zelenilo

Koristite makaze za žicu i izrežite zelenilo kako bi stalo u posudu. Koristite grančice bora kao možda i najljepšu dekoraciju. Nakon što izrežete, ubodite ih između perli na dnu posude.

Možete dodati i neke druge ukrase, kao što je bobičasto voće, kao na slici. Preporučujemo umjetno voće također.

5 Cvijeće

Izrežite cvijeće pomoću makaza za rezanje žice, ako korisite umjetno cvijeće. U slučaju svježeg, poslužiće i obične makaze. Postavite cvjetove unutar posude i nemojte je prepuniti. Imajte u vidu da će voda učiniti svoje i napraviti efekat povećala.

6 Voda

Uspite vodu u posudu, otprilike 3cm ispod vrha. Sada možete vidjeti da li ste zadovoljni postavkom cvijeća i efektom vode, te eventualno napraviti korekcije.

7 Plutajuće svijeće

Postavite plutajuće svijeće na vodu. Pro odabiru svijeća pobrinite se da kupite one koje sigurno plutaju na vodi. Svijeća bi trebala biti ravna na vodi, te ukoliko je kriva zbog cvijeća ispod, uradite korekcije.Kako napraviti plutajuće ukrasne svijećeKako napraviti plutajuće ukrasne svijeće

Napomena: Ovaj tip svijeća je odličan za praznične dane, ali možete biti kreativni i izmjenom sadžaja posude prilagoditi ih bilo kojoj prilici.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta