Sve kraći vijek uređaja koji koristimo u domaćinstvu – Šta raditi ukoliko ringla na ravnoj ploči ne radi?

Ravne ploče postale su najčešći izbor prilikom opremanja kuhinje. Nekada su postojali šporeti sa ringlama koje su bile ispupčene i koje su se zamjenjivale, kada prestanu da rade. Tada, kao i danas za popravku šporeta, bio je zadužen električar. Danas, imamo ravne ploče, koje mogu biti različitog oblika, sa 3, 4, ili 5 ringli. Moderne ravne ploče zamjenile su klasične šporete, zbog elegantnijeg izgleda i jednostavnijeg održavanja. Međutim postavlja se pitanje šta raditi ukoliko ringla na ravnoj ploči ne radi?

Šta raditi ukoliko ringla na ravnoj ploči ne radi?

Često se dešava da ne radi jedna ili više ringli, a to nam oteževa pripremu hrane. Zato kada vam se pokvari ringla, najbolje je da da što pijre odreagujete i pozovete električara.

Ko radi zamjenu ringle na ravnoj ploči?

Servis šporeta i zamjenu ringle, kako klasične, tako i na ugradnim pločama radi električar. Kada je u pitanju zamjena ringli na ugradnoj ravnoj ploči, električar je može zamijeniti na licu mjesta. Ponekad je potrebno zamijeniti i ostale ringle, a ponekad samo jednu.

Zbog čega je potrebna zamena ringle na ravnoj ploči?

Osnovni uzrok kvara ringle je dotrajala instalacija, pregojreli kablovi, oštećenje na samom staklu, koje može biti od mehaničkog udarca ali i od iskipjele hrane, kao što je mijeko, ulja i drugo, što je posebno opasno.

Ravne ploče su mnogo praktičnije za korišćenje, a ponekad se dešava da ringle ne griju dovoljno, što može otežati priremu jela. Zato je potrebno da pozovete elektro servis čim primietite da je ringla oštećena ili da ne grije jednakim intezitetom, kao ostale.

Koliko košta usluga zamjene ringle?

Cijena zamjene ringle nije velika i iznosi oko 20 eura po ringli. Naravno to je cijena za ruke majstora, a moraćete da doplatite i cijenu za samu ringlu. Novu ringlu će vam zamijeniti električar, a nabavku nove ringle radije njemu prepustite. Električari najbolje znaju kako se radi servis šporeta i zamhena ringli i koja ringla ide na koju ploču ili šporet.

Klasične ringle na šporetu su mnogo dugotrajnije, ali mogu stradati uslijed prečestog korišćenja ili starosti šporeta. Kada se desi kvar jedne ringle, ne radi se zamjena sve četiri ringle, koliko ih obično ima, već samo one koja je u kvaru.

Nekada su šporeti imali doživotnu garanciju, a sada je garancija samo na dvije ili tri godine. Zato provjerite da li je šporet u garanciji i da li možete zamjeniti ringlu ili cijeli šporet. To je svakako isplativija opcija.

Zašto je zamjena ringle na ravnoj ploči jedna od najčešćih električarskih usluga?

Danas su ravne ploče mnogo praktičnije i jednostavnije za korišćenje. Moderna rješenja omogućavaju nam jednostavnije korišćenje i održavanje Takođe, jednostavno se čiste, a masti koje iskipe iz posuđa se lakše brišu. Savremene ravne ploče omogućavaju uštedu energije, jer u sebi imaju razna podešavanja i programe, a posebno je koristan program koji se isključuje svakih nekoliko sekundi, radi uštede kao i program potpunog isključivanja ringle, kako u slučaju da zaboravite da isključite ringlu, što je posebno dobra zaštita od požara.

Koga bi trebalo da zovete ako vam se pokvari ringla?

Za zamjenu ringle i popravku šporeta zaduženi su električari. Najbolje je da se odlučite za ovlašćenog električara, koji je zaposlen u ovlašćenom servisu. Postoji nekoliko razloga za to. Ovakvi servisi su mnogo pouzdaniji od majstora koje nađete preko oglasa i za koje ne znate da li će vam se kasnije javiti na telefon. Drugo, ovakvi servisi zapošljavaju samo profesionalce sa iskustvom, koji osim znanja i iskustva moraju poštovati kodeks ponašanja, a to znači da moraju biti pouzdani i dobro vaspitani. Moraju poštovati dogovorene rokove, izlaziti na teren u dogovoreno vrijeme.Treći razlog je taj što dobijate i račun i garanciju, tako da u slučaju novih kvarova , opet možete kontaktirati izabrani servis.

Takođe, ovakvi servisi imaju službu za hitne intervencije, što je takođe važno, jer ne zavisite od samo jednog majstora, a i u slučaju hitne intervencije, uvijek znate da će vam se neko javiti na telefon i riješiti problem. Isto tako, majstori zaposleni u ovakvom servisu imaju puno iskustva i znanja, što znači da su profesionalci koji znaju da riješe bilo koji problem. Od njih ćete dobiti mnogo korisnih savjeta, u vezi sa održavanjem ravne ploče i ringle. Ukoliko je potrebno zamijeniti bilo koji dio, oni će nabaviti ringlu ili bilo koji dio umesto vas. Za sobom nose i sav neophodan alat, tako da su opremljeni i spremni da u svakom trenutku izađu na teren.

Ipak, moderne ravne ploče je mnogo teže popravljati od ringli na klasičnom šporetu, pa je ovlašćeni servis najbolje rešenje. Ovi servisi rade u bilo koje doba dana ili noći, vikendom i praznicima i zato ste sa njima sigurni.

Takođe, električari koji su zaposleni u ovim servisima su obučeni za sve modele i marke indukcionih ploča, tako da ne morate brinuti ako imate najnoviji model ravne ploče i ringle. Nije potrebno da imate bilo kakvo predznanje, sve što vam treba je kontakt, koji ćete imati upisan u telefonu.

Najnovije

Popularno

Više savjeta