Najbolji kokteli sa džinom

Džin je fantastično alkoholno piće za eksperimentisanje. Biljni dodaci ga čine izuzetno karakterističnim, te razni proizvođači mogu imati u ponudi džin potpuno drugačijeg ukusa. Bogatstvo aroma i složenost ukusa glavne su karakteristike džina. Džin je jedan od glavnih sastojaka kad su u pitanju najbolji kokteli na svijetu.

Najbolji kokteli sa džinom

Kao i votka, i džin se nalazi u hiljadama koktela. Neki najbolji kokteli imaju u svom sastavu samo određene vrste džina, neki su zanimljivi zbog specifičnog ukusa džina, a neki su fantastični baš zbog nekog džina koji nam je uvijek pri ruci i za koji nam je potrebna tek osnovna oprema za koktele.

Profesionalni barovi  ne mogu funkcionisati ako kod njih ne postoji kvalitetna oprema za koktele od džina. Ako želite da eksperimentišete kod kuće, onda vam, takođe, savetujemo da nabavite bar osnovnu opremu.

Možda već obožavate popularne koktele poput Blue Lagoon ili Sex on the beach ili druge (Singapore Sling, Tom Collins, Hanky Panky, White Lady, Alexander, Clover Club, French 75, Vesper, Gimlet, Pegu Club, Silver Bronx, Bee’s Knees, Southside), a možda tek krećete sa isprobavanjem i degustacijom. Ako ste tek zakoračili u zanimljivi svijet koktela od džina, mi vam preporučujemo sljedeće koktele koji ne gube na popularnosti već godinama, te se smatraju klasicima među koktelima.

Džin Martini

Svako piće u koktelskoj čaši može se nazvati martinijem, ali samo je jedan pravi Martini i njemu je potreban džin. Ljepota martinija je u njegovoj jednostavnosti: džin i suhi vermut u proporcijama koje vam odgovaraju, mješan, ne mućkan iako je Džejms Bond za obrnutu varijantu “shaken, not stirred”. Ako se vaše iskustvo ispijanja martinija bazira na voćnim i kremastim varijantama ili je u pitanju votka, i džin mora zauzeti ključno mjesto u vašem kućnom baru.

Dzin tonik

Pouzdan je najbolja riječ kojom se može opisati Džin tonik. To je još jedno očigledno alkoholno piće koje, kao i Martini, ima samo dva sastojka i baza je za bezbroj drugih koktela. Džin tonik uvijek uspjeva, teško je pogrješiti u pravljenju i uvijek je tu kad vam treba, bilo to u nekom baru ili kod kuće. Pa ipak, samo odličan džin i vrhunski tonik čine ovo piće savršenim. I još jedna sitnica – kriškom svježe limete ovlažite ivicu čaše prije nego što servirate i iscjedite koju kap u samo piće.

Negroni

Ako tražite savršeno piće prije koktela uz večeru, ne tražite dalje. Ovo popularno piće uključuje džin, slatki vermut i kampari, od kojih su sva tri oličenja aperitiva, te zajedno čine savršenu kombinaciju za stimulisanje apetita. Malo je ovakvih aperitiva, idealno uklopivih sa različitim vrstama hrane. Mada, mora se priznati da se najbolje slaže sa italijanskom kuhinjom.

Na vama je da dalje tragate i otkrijete koji su to još najbolji kokteli od džina. Na nama je da vam taj put učinimo lakšim i zanimljivijim, te vam predlažemo da kod nas pronađete džin baš po svom ukusu, a uz to vam savetujemo da pogledate kakva vam je to oprema za koktele neophodna. Za sve druge savjete i preporuke stojimo vam na raspolaganju, Slobodno nas kontaktirajte. Vaša online prodavnica Calix.

Najnovije

Popularno

Više savjeta