Micelarna voda se može dodatno iskoristiti

Hemičari kažu da je micelarna voda obični sapun. Ipak, ovaj proizvod za čišćenje lica mnogi oglašavaju kao čudotvorno sredstvo. Naime, za razliku od drugih sredstava, micelarna voda čisti kožu bez trljanja. Ipak ovaj članak donosi nekoliko savjeta kako dodatno iskorititi ovo sredstvo.

Micelarna voda se može dodatno iskoristiti

1Nanesite malo micelarne vode na vatu i prođite po mrljama na cipelama od prevrnute kože, a zatim ih ostavi da se osuše. Neki tvrde da ovaj trik može poslužiti i za čišćenje drugih stvari od prevrnute kože, npr. torbica.

2Postoji način na koji možete popraviti polomljene pudere ili sjenke za oči, a rješenje uključuje micelarnu vodu. Stavite nekoliko kapi micelarne na napuknuti puder i zagladi napuknuća prije nego što ostaviš da se suši preko noći.

3Što se tiče sjenke za oči, mala količina micelarne pomiješana sa sjenkom može pomoći da se poveća pigmentacija i učini boju intenzivnijom.

 

4Micelarna voda čisti i prljave četkice za nanošenje šminke. Namočite četkice u pola šoljice micelarne vode, promiješajte ih malo i zatim prosušite sa peškirom, a onda ostavite da se prirodno osuše.

Kako iskoristiti regenerator za kosu

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta