Kako ukloniti dim i neugodni miris

Dim od cigareta ostavlja vrlo neprijatan miris, koji dugo ostaje u prostoriji. Svako ko je pokušao da ovaj miris neutralizuje zna da to nije nimalo lako. Dim se prosto uvlači u skoro sve što se nalazi u prostoriji, pa čak i u same zidove. Provjetravanje prostorije ima najbolji efekat ali ako želite brzo da se riješite dima u prostoriji bez provjetravanja, pokušajte sa ovim trikom.

Kako ukloniti dim

1Potrebno je da uzmete jedan ručnik te polovicu potopite u vodu i zatim ocijedite višak vode. Držeči ručnik sa suhu stranu jednostavno vrtite iznad glave par minuta, krećući se po prostoriji. Zvuči nevjerovatno ali stvarno djeluje, a evo i u čemu je trik. Ovo funkcioniše  tako dobro zbog toga što je dim koloid, a koloid je tvar koja se mikroskopski raspršuje nekom drugom tvari. U ovom slučaju koloid su čvrste čestice unutar dima. Te čestice će se zalijepiti za mokri dio ručnika, te na taj način eliminirati dim.

Kako ukloniti miris

2Sirće (ocat) je  jedno od boljih rješenja kad je riječ o uklanjanju ružnog mirisa cigareta koji se uvukao u svaki kutak sobe. Potrebno je sipati sirće u neku posudu i ostaviti je u prostoriji koju želite da osvježite. Iako i samo sirće ima ne baš ugodan miris ono je vrlo djelotvorno kada je riječ o apsorbovanju dima. Ovo bi trebalo uraditi brzo poslije zadimljivanja prostorije jer će sirće, prije svega, pokupiti dim i tako smanjiti količinu dima koji će se uvući u sobu. Također sirće se može iskoristiti umjesto vode da se natopi ručnik kao što je opisano u prvom koraku.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta