Kako rezati luk kao profesionalac

Zanimljiv video pokazuje nam kako rezati luk kao profesionalac. Bilo da želite rezati luk na kružiće ili kriške, koristeći dodatak za uređivanje kose ili slično pomagalo, naučite rezati luk kao profesionalac.

Pogledajte video

Zanimljiva stvar je da su luk i kosa na nekin način uzajamno povezani. Koristeći pomagala za kosu možemo luk rezati na profesionalan način a s druge strane luk je jako dobar za kosu.

rezati luk kao profesionalacLuk je bogat sumporom i zato je sok iz luka dobar za podsticanje rasta kose i poboljšanje cirkulacije na vlasištu. Takođe, umanjuje eventualne upale na koži, jer ima antibakterijska svojstva. Sok od luka čini vašu kosu jačom, otvara folikule kose, pa i sprječeva infekcije na vlasištu.

Kako ga koristiti?

Postoji nekoliko opcija. Najjednostavnija je da izmiksate luk u sjeckalici za hranu i iscjedite sok iz dobijene smjese, nanesete ga na vlasište i ostavite da djeluje bar 30 minuta. Operite kosu poslije sa blagim šamponom. Ako ovo budete ponavljali bar 3 puta sedmično, rezultate ćete vidjeti za dva mjeseca.

Najnovije

Popularno

Više savjeta