Kako osvježiti frižider bez čišćenja

Osvježiti frižider može nekada biti prava noćna mora. Čišćenje traži više vremena, a i često se baš u njemu zna zadržati puno neugodnih mirisa. Donosimo vam nekoliko načina kako bez čišćenja, učinkovito i brzo možete odstraniti mirise iz frižidera, koristećei namirnice i sirovine koje već imate u  svom domu.

Osvježiti frižider možete uz pomoć namirnica koje već imate u domu

Prašak za pecivo

Ovo je brz i jednostavan način na koji se možete riješiti mirisa iz frižidera. Za bolju učinkovitost prašak za pecivo možete staviti na manje komade papira za pečenje i postaviti na sve police. Ova metoda sigurna ima efekta. Prašak za pecivo djelovat će jednako učinkovito ako jednostavno otvorenu vrećicu ostavite u frižideru.

Novine

Ovaj materijal sigurno imate u svom domu. Obične novine poslužit će odlično za ovu svrhu. Potrebno je zgužvani novinski papir postaviti na sve police u frižideru i pustiti da odradi svoje. Naime, suhi papir novina učinkovito će upiti sve neugodne mirise.

Zob

Mnogi ovu namirnicu konzumiraju za doručak radi dobro poznatih i korisnih svojstava. Međutim tu ne prestaje upotreba zobi. Ova žitarica može poslužiti i za uklanjanje neugodnih mirisa. Jednostavno jednu zdjelicu zobi stavite u frižider i neugodni mirisi će biti odstranjeni.

Kafa

Potrebna je suha, mljevena svježa kafa. Kafu uspite u neke manje zdjele i postavite na svaku policu u vašem frižideru. Za nekoliko dana frižider bi trebao biti svjež jer kafa preuzima neugodne mirise.

Voće

Svoj frižider možete osvježiti i mirisom limuna ili naranče.  Također , korisno je i na komadić vate nakapati eteričnog ulja citrusa te ostaviti u frižideru. Na taj način će unutrašnjost biti ispunjena osvježavajućim i ugodnim mirisima.

Sirće (Ocat)

Ako niste znali, sirće je odličan neutralizator neugodnih mirisa. Malo sirćeta uspite u čašu i ostavite u frižider. Također, sirće pomiješano sa malo vode može biti odlična prirodna tekućina za čišćenje vašeg frižidera.

Najnovije

Popularno

Više savjeta