Kako odabrati kupaći kostim prema figuri

Kruška, pješčani sat, obrnuti trapezoid – kome je, zapravo, palo na pamet da na ovaj način kategoriše oblike ženskih tijela? Zna se da svako ko u prodavnicu ode sa namjerom da kupi kupaći kostim, ne bira model shodno svojoj “kruškastoj zadnjici”, već pokušava da naglasi dobre dijelove, odnosno da sakrije nedostatke.

Kreatori kupaćih kostima mislili su na sve žene, pa su tako dizajnirali modele za svaku figuru. Uz naš priručnik ćete jednostavno i brzo odabrati model koji savršeno pristaje vašem tijelu.

Kako odabrati kupaći kostim prema figuri

Modeli koji odgovaraju vašim grudima i ramenima

Iako ne djeluje da ramena imaju veliku ulogu pri izboru idealnog modela kupaćeg kostima, ona znatno utiču na cjelokupni utisak toga kako izgledamo i stoji li nam neki model bolje, ili ne baš najsrećnije. Ramena su ključni faktor u raspoređivanju težine i davanju simetrije cijelom tijelu.

Šareni kupaći kostim za male grudi

Pronaći atraktivni ženski kupaći u kom će vaše grudi izgledati privlačno uopšte ne mora da predstavlja toliki izazov. Najlakši način za pronalazak tog idealnog gornjeg dijela je da svoju pažnju usmjerite na one modele topova, sa raznim šarenim dodacima, karnerima ili diskretnim punjenjem. Nepravilan kroj i print će dati iluziju bujnijeg poprsja.

Pouzdani kupaći za bujne grudi

Ako ste devojka koja muči muku sa kupaćima na vezivanje – došlo je vrijeme da ih zaboravite, oni vam nisu prijatelji. Potražite one sa istaknutim korpama, koji su dodatno ojačani žicama. Žice će držati vaše grudi na mjestu i nećete morati da brinete o tome hoće li kupaći spasti, čak i tokom plivanja.

Asimetrični kupaći za široka ramena

Postoji nekoliko načina na koje možete balansirati odnos snaga između vaših kukova i širokih ramena. Prva i glavna stvar je biranje jednobojnog donjeg dijela kupaćeg kostima, u nekoj svjetloj nijansi ili sa šarenim printom kako bi se nadomjestila voluminoznost donjeg dijela. Za gornji dio tijela slobodno birajte bikini sa asimetričnim vezivanjem čija je funkcija baš da odvuče pažnju sa ramena.

Modeli za savršen izgled zadnjice

To što ćete kupiti isti ili sličan kupaći kao drugarica ne mora da znači da će objema on stajati kao saliven. Treba biti realan i nadomjestiti sve nedostatke ali i istaći ono čime smo obdareni, ali na pravi način, sa mjerom i ukusom.

Kupaći za djevojke sa manjom pozadinom

Male zadnjice su idealne za kupaće kostime koji vrište u nekoj jarkoj boji ili su ukrašeni karnerima i naborima. Nabori su naročito popularni ako želite da naglasite svoju pozadinu na plaži. Takođe, preferira se pokazivanje malo više kože u odnosu na kupaći koji bi prekrio cijelu zadnjicu.

Duboki kupaći za bujne pozadine

Ako ne želite da vam se kupaći povlači, zaboravite na donje dijelove sa trakama ili dubokim ručkama koje idu poviše kukova. Ovakvi modeli će vam više biti neudobni i otkrivaće više nego što treba.

Donji dio kupaćeg za djevojke koje imaju veću zadnjicu treba da  bude, najprije u jednoj boji, dubljeg kroja, dok se u gornjem djelu možete odlučiti za cvjetni dezen, i time razbiti monotoniju.

Kako sakriti spojlere?

Ponekad veće pozadine ne idu bez tih omraženih krofnica na bokovima u paketu. Ipak, borba sa ljubavnim držačima na plaži je lakša nego što mislite – kupaći sa dubokim strukom čini čuda. Samo se uvjerite da ide iznad pupka, kako bi sav višak bio sigurno ušuškan.

Modeli koji će sakriti nedostatke

Mnogi ne stignu ili ne budu dovoljno uporni da ljeto dočekaju spremni, bez viška kilograma ili pojava kao što su celulit, strije ili ožiljci raznih vrsta. Na sreću, sistematskim odabirom kupaćeg koji će prekriti sve vaše nedostatke, osjećaćete se jednako privlačno kao da ste spremni došli na more. Ipak, za sljedeću sezonu se potrudite da se riješite sitnica koje vas čine nesigurnim.

Kako izdužiti kratak torzo?

Najjednostavniji način da na plaži izdužite gornji dio tijela je podizanjem grudi ili plitkim donjim djelom kupaćeg. Kupaći sa sa dodatkom halter tračica takođe čini čuda. Gornji dio kupaćeg treba da bude zanimljivog printa, sa korpama koje su punjene – kako bi se skrenula pažnja na liniju vrata i ramena.

Jednodjelni kupaći za sakrivanje viška

Posljednja stvar koju želimo od kupaćeg je da se usiječe u salo na torzou, i istakne ga čak i tamo gde nismo ni znali da ga imamo. Ako ne želite da po plaži prošetate prevoje, birajte kupaće kostime sa visokim leđnim djelom i debljim bretelama, koji će ispraviti sve nabore.

Sakrivanje viška na stomaku kupaćim kostimom

Sakrivanje viška kilograma na plaži može da bude vrlo lako ako volite da nosite jednodjelne kupaće kostime. Gornji dio sa prevojima nije odličan izbor samo za kancelarijsko

Najnovije

Popularno

Više savjeta