Kako njegovati pampas

Pampas trava postala je najpopularniji ukrasni detalj ne samo u eksterijerima nego i interijerima. U suhom obliku i smještena u vazu, pampas trava učinit će svaki prostor profinjenijim i atraktivnijim i unijeti opuštenu, boho atmosferu. Donosimo par savjeta kako njegovati pampas travu.

Kako njegovati pampas

Pampas trava je danas jedan od najomiljenijih dekorativnih elemenata u vrtu ili u interijeru. U oba slučaja ova biljna dekoracija nije zahtjevna te se za nju često odlučuju baš oni kojima uzgoj zelenila ne ide od ruke. Pored toga, pampas trava u osušenom obliku može dugo trajati, a i noviji trendovi nude i mogućnost bojenja u različite nijanse.

Problem zna nastati kada osušena pampas trava počne skupljati prašinu i osipati se pa je potrebno češće brisanje podloge na kojoj je smještena. Ponekad nas ti sitni djelići znaju izludjeti!

Postoji trik s kojim to možete spriječiti i to sredstvom koje imate kod kuće. Mnoge korisnici preporučuju lak za kosu. Protresite bocu i lagano sprejajte po granama pampasa. Oni će fiksirati sitne paperjaste dijelove trave koji više neće otpadati.

Kada pampas trava dođe u vaš dom, prvi korak će biti stavljanje u vazu. Ostavite je da odstoji u vazi nekoliko dana – toliko joj je potrebno da se malo opusti i otvori. Vidjet ćete razliku u samo 24 sata. Tek tada je izvadite i krenite na oblikovanje – rezanje na potrebnu dužinu i slaganje aranžmana.

Najnovije

Popularno

Više savjeta