Ljepljiva traka može olakšati život

Pročitajte par zanimljivih ideja kako se ljepljiva traka može iskoristiti u vašem domu i tako bar malo olakšati život.
Protiv bradavica

Liječenje bradavica pomoću samoljepljive trake uspješno odstranjuje bradavice, a tajna se krije u snažnom ljepilu. Izrežite komadić trake  toliko da prekrije bradavicu, zalijepite ga na prethodno očišćeno područje. Postupak ponavljajte svaki ili svaki drugi dan. Šesti dan odstranite mrtve stanice te očistite i ponovno zalijepite novi komadić trake. Postupak ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

Protiv nastajanja bolnih žuljeva

Komadić trake zalijepite na nažuljano mjesto, ali bez nabora. Ako se koža već oštetila i pretvorila u žulj na sredinu ljepljive trake zalijepite komadić vate ili papira te zalijepite preko žulja. Bol će nestati, a obuću ćete moći nositi bez problema.

trakazulj

Za čišćenje dlačica

Odrežite komad trake i ljepljivom površinom tapkajte po materijalu. I najsitnije dlačice ostati će zalijepljene na traci, a vaša odjeća i namještaj uredan i čist.

Protiv klizavih cipela i papuča

Otkinite komad ljepljive trake i jednostavno ga zalijepite na gazište cipele ili po dužini papuče. Struktura i materijal od kojeg je ljepljiva traka napravljena spriječit će klizanje. Kad su u pitanju kućne papuče ovaj je trik posebno koristan za djecu.

Protiv insekata

Ljepljivu traku iskoristite u borbi protiv insekata. Odrežite komad trake i zarolajte ga po dužini tako da vanjska strana ostane ljepljiva te zalijepite na donju stranu police ili na zid. Samoljepljiva traka će se pretvoriti u vrlo učinkovitu zamku za ove napasti.

Najnovije

Popularno

Više savjeta