Kako ispravno koristiti klima uređaj

Zanima vas kako koristiti klima uređaj? Donosimo par korisnih savjeta i trikova.

Kako ispravno koristiti klima uređaj

1Razlika između vanjske i unutrašnje temperature ne smije biti prevelika, ne veća od 7 do 10 stepeni, u protivnom organizam se ne može u kratkom vremenu prilagoditi promjeni temperature i dolazi do ‘šoka’ koji negativno utiče na zdravlje.

2Najzdraviji način boravka u prostoriji je da se ona prvo rashladi, nakon toga klima uređaj možete ugasiti. Prilikom izlaska na vanjsku temperaturu organizmu bi trebalo dopustiti nekoliko minuta privikavanja bez klime kako bi lakše podnio ‘šok’.

3Filter kroz koji izlazi rashlađeni zrak treba čistiti barem jedno godišnje jer je vlažna i prljava podloga idealna za razvoj štetnih mikroorganizama od kojih neki mogu izazvati i upalu pluća. U sezoni korištenja klima uređaja preporučljivo je i dezinficirati uređaj odgovarajućim sredstvom.

4Uređaj morate postaviti tako da ništa ne smeta protoku zraka. Pravilnom radu ventila može smetati i namještaj u koji klima puše pa ako je potrebno, napravite razmještaj namještaja za optimalan rad klima uređaja.

5Što se klima ‘bori’ s više vrućeg zraka to će jače raditi i tako će se trošiti više struje. Ovisno o tome koliko je sunce jako, otvarajte i zatvarajte prozore kako ne bi previše vrućine ušlo u prostoriju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta