Kako iskoristiti zamrzivač

Osim povrća, voća i mesa u zamrzivaču bi mogli držati i neke komade odjeće ili kuhinjske predmete. Donosimo nekoliko savjeta kako iskoristiti zamrzivač i uz niske temperature olakšati svakodnevicu…

Kako iskoristiti zamrzivač

1Otvorite kovertu bez trganja

Želite li otvoriti kovertu te istu ponovno iskoristiti, držite je u zamrzivaču oko dva sata u plastičnoj vrećici. Kada je izvadite iz zamrzivača, otvorite je nožem ili otvaračem za pisma. Kada se “odmrzne”, ponovno aktivirajte ljepilo s malo kreme ili losiona za tijelo.

2Svijećama produžite vijek trajanja

Ako svijeće stavite u zamrzivač na 24 sata prije upotrebe, produžit ćete im vijek trajanja. Ohlađenom vosku potrebno je dvostruko više vremena kako bi izgorio, a kod nekih svijeća, prethodno zamrzavanje spriječit će i kapanje voska…

3Operite farmerke bez pranja

Kada primjetite da više nisu baš svježe, složite ih u platnenu vreću i preko noći ostavite u zamrzivaču. Niske temperature uništit će bakterije koje uzrokuju neuogdan 4miris.

Olakšajte upotrebu plastične folije

Folija će se najlakše odmotavati ako je na nekoliko minuta stavite u zamrzivač. Hladnoća smanjuje prianjanje i zato ne pretjerujte sa zamrzavanjem kako folija ne bi izgubila svoju funkciju.

5Najlonkama produžite trajanje

Namočite nove najlonke, ocijedite ih i složite u plastičnu vrećicu. Zamrznite ih preko noći. Zbog hladnoće vlakna će ostati čvrsta i najlonke se neće “izvlačiti” već nakon nekoliko nošenja. Odmrznite ih na sobnoj temperaturi i pustite neka se osuše.

6Riješite se grinja

Grinje neće preživjeti niske temperature. Debele zimske veste i pokrivače najlakše ćete riješiti prašine, ako ih složite u plastičnu vreću i ostavite preko noći u zamrzivaču. Zatim ih operite nakon odmrzavanja.

Najnovije

Popularno

Više savjeta