Kako iskoristiti silikonske kesice protiv vlage

Često vlada zabluda da su sve silikonske kuglice otrovne i da ih treba bacati. Ipak postoji razlika u bojama i na to treba obratiti pažnju. Plave kuglice su otrovne, dok narandžaste i bijele nisu. Na samim kesicama piše upozorenje da sadržaj nije za jelo  isključivo iz razloga da se naglasi da to nije hrana i da može doći do gušenja. Naravno čuvajte ih daleko od male djece i kućnih ljubimaca. Ove kesice punjenje silikonskim kuglicama često nađemo u kutiji sa novom obućom ili odjećom  i ne treba ih bacati. Postoji mnogo načina da ih ponovo iskoristimo.

8 načina kako iskoristiti silikonske kesice protiv vlage

1Zimi je jako česta pojava da magle vjetrobranska stakla u automobilu. Da biste umanjili vlagu držite nekoliko ovih kesica uz šoferšajbu sa unutrašnje strane i razlika će biti primjetna.

2Ako u nekoj kutiji čuvate stare fotografije i dokumente, slobodno stavite dvije tri ove kesice i tako spriječite moguće uništavanje zbog vlage.

3Ako se vaš mobilni telefon slučajno pokvasi, silikonske kesice protiv vlage mogu pomoći. Izvadite bateriju i karticu, pa mobitel stavite među silikonske kuglice.

4U posudu u kojoj čuvate brijače slobodno na dno uspite nekoliko ovih kuglica. Na taj način će brijači trajati duže i višak vlage će biti uklonjen.

5U situaciji kada mokru odjeću ili peškire spakujemo u torbu ove kesice mogu biti jako korisne. Ubacite ih nekoliko i također ostavite u torbi nakon što izvadite odjeću.

6Da srebreni nakit traje duže stavite ove kesice u kutiju u kojoj čuvate nakit. To će usporiti proces tamnjenja srebra.

7Nekoliko kesica gela protiv vlage stavite u posudu sa sjemenima biljaka. Tako će sjeme ostati suho do sadnje.

8Kada vidite da se silikonski gel nakupio vlage, jednostavno ga bez kesice stavite u pećnicu na 150-200 stepeni i sušite nekoliko minuta. Na taj način mu vraćate funkcionalnost.

Najnovije

Popularno

Više savjeta