Kako iskoristiti pivo

Zanima vas da li se može iskoristiti pivo a da nije riječ o ispijanju? Naravno da ovo piće nije samo za ispijanje već može poslužiti i u druge korisne svrhe. U hladnom pivu možete uživati onako kako već volite uživati, ali postoje i drugi način osim ispijanja zašto je dobro uvijek imati hladno pivo u frižideru.

Ideje kako iskoristiti pivo na drugačije načine

Riješite se voćnih mušica

Voćne mušice vole pivo, stoga isprobajte ovo: ulijte malo piva u čašu, odrežite jedan dio vrećice za zamrzavanje i stavite ga u čašu. Ostatak vrećice namjestite oko čaše i osigurajte gumicom. Mušice neće moći odoljeti mirisnoj tekućini, a vi ćete zatim sve zajedno moći baciti.

Uklanjanje mrlja

Za uklanjanje mrlja može vam poslužiti svijetlo pivo. Može vam pomoći i malo sode bikarbone u početku. Nakon što je mrlja uklonjena, nanesite neko sredstvo kako bi se riješili neugodnog mirisa.

Riješite se puževa

I puževi vole pivo. Ulijte malo piva u staklenku. Staklenku zakopajte u zemlju tako da malo viri iznad zemlje. Puževe će privući miris piva, približit će se i upasti u staklenku.

Operite kosu pivom

Slad iz piva je bogata proteinima koji će nahraniti vašu kosu. Alkohol će djelovati kao čistač, vitamin B dodaje sjaj dok će se kvas dodatno pobrinuti za zdravlje vaše kose.

Pivo čisti bakrene lonce

Pivo pomoću svoje kiselosti može pomoći kako bi lonci izgledali kao novi. Ostavite vaše lonce u pivi na sat-dva i vidjet ćete prve rezultate.

Riješite se bubrežnog kamenca

Pive, a pogotovo one s više hmelja, pomažu s nakupinama kalcija, koje se stvaraju u našoj jetri.

Iskoristite pivo za mekano meso

Pivo je izvrsno za postizanje mekoće mesa, posebno kad se radi o debljim i jeftinijim komadima. Meso stavite u posudu te ga prelijte pivom, i ostavite da tako stoji sat vremena prije nego počnete pripremati jelo. Meso će omekšati, a još bolji rezultat ćete dobiti ukoliko ga ostavite da se marinira preko noći.

Uz pivo očistite mrlje od čaja i kafe

Na mrlju prelijte malo piva i polako trljajte. Vrlo brzo mrlja će nestati, a ako se radi o nekoj većoj mrlji, cijeli postupak ponovite nekoliko puta.

Očistite vaš nakit

Pivo može pomoći kod čišćenja, pogotovo zlata. Umočite vaše zlato u malo pive i poslije lagano obrišite mekanom krpom.

Oživite drveni nameštaj

Ako je vašem drvenom namještaju potrebno malo sjaja, umočite krpu i utrljajte u drvo. Drvo će postati sjajnije i vratiće mu se boja.

Pročitajte: Kako je nastalo pivo

Najnovije

Popularno

Više savjeta