Kako iskoristiti lak za kosu

1 Vijenci od svježih grančica jelke počinju gubiti svoju svježinu već desetak dana nakon kupnje. Da biste im produžili trajnost, poprskajte iglice lakom za kosu.

2 Ljudi koji obožavaju cvijeće žele da im dekorativni buketi potraju što duže. Malo laka za kosu s unutrašnje strane lišća, peteljki i latica pomoći će vam u tom naumu..

3 Jeste li bili neoprezni s hemijskom olovkom, pa sada imate mrlju od tinte na svojoj odjeći? Ne brinite, poprskajte mrlju sa sprejem za kosu, i tinta će se lakše ukloniti s površine.

4 Iz veće udaljenosti poprskajte malo laka za kosu na umjetnička djela svojih mališana, i tako ih spasite od uništavanja i razmazivanja boje. Ovaj će vam trik najviše koristiti kod crteža s pastelama.

5 Poprskajte lak za kosu na predio prsta novih najlonki i tako produžite njihovu trajnost. Na ovaj način ojačat ćete očice i smanjiti mogućnost da iste popucaju.

6 Jednom kada ste zašarafili šaraf, glavu istoga poprskajte lakom za kosu. Na ovaj način stvorit ćete zaštitni sloj koji će čuvati metal od uništavanja u svakodnevnoj upotrebi.

7 Uz pomoć laka za kosu možete brzo da se oslobodite žvakaćih guma iz stvari. Nakon što na nju nanesete lak za kosu ona će se stvrdnuti i moći ćete da je jednostavno uklonite uz pomoć noža ili nekog drugog oštrog predmeta.

8 Mrlje od karmina mogu da budu itekako nezgodne. Međutim, moguće ih je jednostavno ukloniti uz pomoć laka za kosu. Nanesite ga na željeno mjesto na odjeći, sačekajte deset minuta, pa istrljajte spužvom. Potom normalno operite u mašini na temperaturi koja je naznačena na odjevnom predmetu kako biste isprali ostatak spreja.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta