Greške koje radimo kod pripreme sendviča

Iako ne predstavljaju neko kulinarsko umjetničko djelo, dobar sendvič može postati prava kulinarska poslastica koja se brzo sprema i zadovoljava glad, ali i zavodi sva naša osjetila. Uz malo mašte i kombinovanja raznih sastojaka mogu se napraviti odlični, zdravi i hranjivi sendvići. Ipak postoje neke stvari u kojima vjerovatno svi griješimo tokom pripreme sendvića. Otkrijte gdje najčešće griješimo kada ga pripremamo za sebe, porodicu i prijatelje.

Tri greške kod pripreme sendviča

1Često stavljamo sastojke koji se teško grizu
Malo ko ne voli pršut ali mu nije mjesto u sendviču. I najtanje kriške ovog suhomesnatog proizvoda teško ćete gristi, pa ga je bolje jesti samostalno. Ako baš želite napraviti sendvič s pršutom, svaku krišku narežite na komade u obliku zalogaja, pa ih tako stavite u sendvič.

2Pretjerano ubacivanja povrća
Hrskavost zelene salate i sočnost paradajza može pridonijeti su odlična kombinacija u svakom sendviču. Ali ako ovi sastojci nisu svježi velika je vjerovatnoća da će pogoršati okus cijelog jela. Uvijek težimo svježim sastojcima i sendvič je zagarantovano dobar.

3Stavljamo sastojke različite veličine i pretjrujemo sa količinama
Ko ne mrzi sendvič iz kojeg ispadaju svi sastojci?. Gradite svaki dio sendviča planirano. Naravno hljeb uvijek mora biti svjež te širi i duži od drugih namirnica kako biste mogli neometeno jesti, a nemojte pretjerivati i s količinom namirnica u njemu.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta