5 neočekivanih upotreba omekšivača

OSVJEŽAVA PROSTOR

Ako ne želite novac trošiti na kupnju osvježivača zraka, možete ga napraviti sami od samo dva sastojka. Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u omjeru 1:3. Mješavinom poprskajte zavjese, tepih i ostalu tkaninu u domu kojoj želite udahnuti ugodniji miris.

OMEKŠAVA KISTOVE ZA ŠMINKANJE

Kistovi će biti mekši ako ih nakon pranja ostavite u vodi u koju ste stavili tek nekoliko kapi omekšivača. Nakon što odstoje desetak minuta, dobro ih isperite, osušite i spremni su za korištenje. Kako ne biste razlijepili dršku u vodi, pazite da voda ne dodire sponu između kista i drške. Ovaj se trik može primijeniti i na kistove za bojenje.

DAJE SJAJ GLATKIM POVRŠINAMA

Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje sjaj, pomiješajte omekšivač i vodu u omjeru 1:4. Osim podova, ovom tekućinom možete prebrisati sve staklene i glatke površine.

ČISTI ZAGORENE OSTATKE HRANE NA POSUĐU

Uz već poznatu mješavinu omekšivača i vode lako se mogu očistiti tvrdokorne mrlje, pa čak i one od zagorene hrane na posuđu. Trebate samo uliti vodu i omekšivač u zagorenu posudu i pustiti da odstoji sat vremena.

UKLANJA KAMENAC S TUŠ-KABINE

Na mokru spužvu nanesite omekšivač i njome prebrišite vrata tuša. Osim što će vam kupaonica duže vrijeme mirisati, to će smanjiti i pojavu kamenca jer se kapljice više neće toliko zadržavati na skliskoj površini…

Najnovije

Popularno

Više savjeta