4 stvari koje ne smijete prati s deterdžentom za sude

Automobil

Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autopraonici nego kod kuće često znaju koristiti deterdžent za pranje suda. Izbjegavajte njegovo korištenje umjesto šampona za pranje auta jer deterdžent za sude može naštetiti boji. Specijalizirani šamponi za automobile štite boju i gornji sloj laka.

Prozori i ogledala

Ove površine često peremo s deterdžentom za sude. Međutim, jeste li znali da vam on umjesto sjaja može ostaviti tragove na prozorima i ogledalima? Ovisno o tome koliko je jak, može biti poprilično abrazivan, stoga radije nemojte riskirati i ne perite staklene površine s njim.

Odjeća namijenjena kemijskom čišćenju

Mrlje na odjeći napravljenoj od osjetljivih i finih materijala koje ne perete nego odnosite na kemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje suđa. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene hlače od štofa ‘doleti’ komad hrane i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i radije ne skidajte mrlju s njim.

Perilica za sude

Ostali ste bez tableta za perilicu i namjeravate ih zamijeniti deterdžentom za suđe? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pjene. Za razliku od običnog, specijalni deterdženti prilagođeni pranju u perilici manje se pjene od običnih i lakše se ispiru sa suđa. Pri korištenju običnog deterdženta često dolazi do pretjeranog stvaranja pjene koja tijekom pranja izlazi iz perilice.

Najnovije

Popularno

Više savjeta