Kako uraditi update Mercedes navigacije

Ukoliko vozite neki od Mercedes automobila, naučite kako možete sami uraditi update Mercedes navigacije u nekoliko koraka.

Harman Becker Automotive Systems GmbH ili skraćeno mnogo poznatiji kao Becker, je kompanija koja tradicionalno sarađuje sa Mercedes-Benzom i radi njihove navigacione i audio sisteme. Becker navigacije su sastavni dio skoro svih modela Mercedes vezila.

Iako je Becker svjetski poznata kompanija i isporučilac navigacionih sistema za prestižne Mercedes automobile, proces updatea mapi navigacije može biti jako komplikovan i razočaravajući. Mnogobrojni su problemi sa kojima se korisnici susreću, od toga da Becker Map pilot modul nije prepoznat na kompjuteru, pa kasnije u automobilu.Kako uraditi update Becker navigacije

Kako uraditi update Mercedes navigacije

Donosimo pravilan proces kako uraditi update Becker navigacije korak po korak. Vrlo je važno da uradite upravo onako kako je opisano, bez preskakanja.

Potrebno Vam je sljedeće:
– PC (preporučujemo Windows 7)
– Mini USB kabal

1 Izvadite Becker Map Pilot module iz vašeg automobila pritiskom na plastični jezičak iznad. Obično se nalazi unutar pretinca ispred suvozača.2 Ugasite PC na koji želite spojiti Becker Map Pilot.

3 Skinite poklopac sa donje strane a zatim izvadite i bateriju, kao na slikama ispod.4 Kada je baterija izvađena spojite USB u Map pilot5 Zatim spojite USB u ugašen kompjuter6 Sada vratite bateriju i poklopac nazad7 Upalite kompjuter i dajte mu malo vremena nakon što se Windows pokrene. Zavisno od kompjutera trebaće par minuta dok sistem prepozna Becker Map Pilot.

8 Otvoriće Vam se 2 drivea. Jedan je Becker a drugi se ponaša kao CD i na njemu je Becker software koji trebate instalirati. Ako koristite Windows, idite u folder Win te pokrenite Setup.exe

9 Pratite korake instalacije do kraja. Ne morate ništa mijenjati, samo idite na Next.

10 Nakon instalacije pokrenite program. Zavisno od verzije, tražiti će vam da dodijelite ime odnosno izaberete folder za Becker fajlove.11 Kada ste spojeni, program će vam ponuditi da uradite update i skinete najnoviju verziju. Prihvatite i sačekajte da preuzimanje završi.

12 Ukoliko ne dobijete automatski update, morate ići na shop te napraviti račun na Becker stranici. Iako je update besplatan, ipak morate dati osnovne podatke.13 Ako želite izvršiti update mapa, to možete učiniti besplatno u roku od 60 dana od instalacije softwarea. Idite na Becker shop preko opcije Buy i izaberite paket mapa koje želite.

14 Uradite Safe remove za Becker Map pilot i vratite modul u automobil. Pokrenite navigaciju i sačekajte par trenutaka dok se sistem ažurira.

 

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta